
-
1 г 30 хв
Приготування
-
6
порцій
Голубці - одна з найпопулярніших українських страв, яка багатьом знайома з дитинства. Проте, якщо традиційні голубці з рисом вже стали звичною справою на вашому столі, саме час відкрити для себе їхню не менш смачну та оригінальну варіацію – голубці з пшоном. Цей рецепт вирізняється не лише своєю поживністю та користю, але й особливим, трохи горіховим присмаком пшоняної крупи.
Рецепт голубців з пшоном нагадує варіант з рисом, але має свої тонкощі. Легко приготувати цю страву пропонуємо по рецепту від YouTube-каналу "Бабусині рецепти".
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
1 кг
-
500 г
-
400 г
-
3 шт
-
1 шт
-
4 - 5 ст. л.
-
2 - 3 ст. л.
-
100 - 120 мл
-
200 мл
-
до смаку
-
до смаку
Етапи приготування
-
Запарюємо листя капусти.
-
Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на олії. Натерту на грубій тертці моркву додаємо до цибулі та накриваємо кришкою.
-
Коли все протушкується, відсуваємо овочі на сковорідці та викладаємо томатну пасту, щоб вона трохи просмажилась. Також додаємо сметану та перемішуємо все разом. Смажимо приблизно 1 хвилину та знімаємо з плити.
-
Пшоно промиваємо до чистої води та заливаємо окропом. Зливаємо воду після початку набухання пшона.
-
До пшона додаємо засмажку, фарш, сіль, перець та перемішуємо.
-
Формуємо голубці та викладаємо в каструлю. Заливаємо голубці водою, а потім молоком.
-
Тушкуємо під кришкою на великому вогні до закипання. Після закипання тушкуємо на маленькому вогні не менш як годину.
-
Готуємо соус. На пательню наливаємо олію, додаємо 2 ст.л. томатної пасти та перемішуємо. Додаємо зубчик часнику. Потім додаємо 2-3 ложки сметани, перемішуємо.