Ми використовуємо Куки!

Голубці з пшоном

Читать на русском
Автор
Голубці з пшоном
  • 1 г 30 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Голубці - одна з найпопулярніших українських страв, яка багатьом знайома з дитинства. Проте, якщо традиційні голубці з рисом вже стали звичною справою на вашому столі, саме час відкрити для себе їхню не менш смачну та оригінальну варіацію – голубці з пшоном. Цей рецепт вирізняється не лише своєю поживністю та користю, але й особливим, трохи горіховим присмаком пшоняної крупи.

Рецепт голубців з пшоном нагадує варіант з рисом, але має свої тонкощі. Легко приготувати цю страву пропонуємо по рецепту від YouTube-каналу "Бабусині рецепти".

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Запарюємо листя капусти.

  2. Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на олії. Натерту на грубій тертці моркву додаємо до цибулі та накриваємо кришкою.

  3. Коли все протушкується, відсуваємо овочі на сковорідці та викладаємо томатну пасту, щоб вона трохи просмажилась. Також додаємо сметану та перемішуємо все разом. Смажимо приблизно 1 хвилину та знімаємо з плити.

  4. Пшоно промиваємо до чистої води та заливаємо окропом. Зливаємо воду після початку набухання пшона.

  5. До пшона додаємо засмажку, фарш, сіль, перець та перемішуємо.

  6. Формуємо голубці та викладаємо в каструлю. Заливаємо голубці водою, а потім молоком.

  7. Тушкуємо під кришкою на великому вогні до закипання. Після закипання тушкуємо на маленькому вогні не менш як годину.

  8. Готуємо соус. На пательню наливаємо олію, додаємо 2 ст.л. томатної пасти та перемішуємо. Додаємо зубчик часнику. Потім додаємо 2-3 ложки сметани, перемішуємо.