-
30 хв
Приготування
-
3
порції
Тушкована в сметані брюссельська капуста точно здатна змінити думку, що цей овоч не дуже смачний. Завдяки легкому обсмажуванню на вершковому маслі, доадаванню сметани з соєвим соусом капуста виходить неймовірно смачною. Це ідеальний рецепт, коли треба швидко приготувати корисний гарнір чи просту самостійну страву. Обов'язково спробуйте — ця страва часто стає улюбленою навіть у тих, хто раніше обходив "маленькі качанчики" стороною.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
400 - 500 г
-
3 - 4 ст. л.
-
1 - 1.5 ч. л.
-
1 - 2 ст. л.
-
3 - 5 ст. л.
-
30 г
-
до смаку
-
до смаку
Етапи приготування
-
Поставте брюссельську капусту варитися. Коли вода закипить, посоліть її.
-
Варіть капусту приблизно 10 хвилин. Після цього злийте воду.
-
Перекладіть відварену капусту на сковороду та підсмажте її, використовуючи олію або вершкове масло (на вибір).
-
Приготуйте соус: змішайте борошно, холодну воду, соєвий соус та сметану. Додайте сіль, перець, та добре перемішайте всі інгредієнти.
-
Влийте приготований соус до капусти на сковороді.
-
Дайте страві підсмажитися ще приблизно 5 хвилин.
Як та з чим подавати
Подавайте капусту зі сметаною гарячою, щойно зі сковорідки, зі шматочком свіжого хліба або хрусткими грінками. Гарним доповненням до брюссельської капусти буде шматочок курки, індички, свинини чи яловичини, а також картопляне пюре.
Також цю капусту можна подавати й у холодному виді — як закуску до міцних напоїв або компонент овочевого асорті на святковому столі.