Брюссельська капуста в сметанному соусі

Читать на русском
Автор
Брюссельська капуста в сметанному соусі
  • 30 хв

    Приготування

  • 3

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Тушкована в сметані брюссельська капуста точно здатна змінити думку, що цей овоч не дуже смачний. Завдяки легкому обсмажуванню на вершковому маслі, доадаванню сметани з соєвим соусом капуста виходить неймовірно смачною. Це ідеальний рецепт, коли треба швидко приготувати корисний гарнір чи просту самостійну страву. Обов'язково спробуйте — ця страва часто стає улюбленою навіть у тих, хто раніше обходив "маленькі качанчики" стороною.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Поставте брюссельську капусту варитися. Коли вода закипить, посоліть її.

  2. Варіть капусту приблизно 10 хвилин. Після цього злийте воду.

  3. Перекладіть відварену капусту на сковороду та підсмажте її, використовуючи олію або вершкове масло (на вибір).

  4. Приготуйте соус: змішайте борошно, холодну воду, соєвий соус та сметану. Додайте сіль, перець, та добре перемішайте всі інгредієнти.

  5. Влийте приготований соус до капусти на сковороді.

  6. Дайте страві підсмажитися ще приблизно 5 хвилин.

Як та з чим подавати

Подавайте капусту зі сметаною гарячою, щойно зі сковорідки, зі шматочком свіжого хліба або хрусткими грінками. Гарним доповненням до брюссельської капусти буде шматочок курки, індички, свинини чи яловичини, а також картопляне пюре.

Також цю капусту можна подавати й у холодному виді — як закуску до міцних напоїв або компонент овочевого асорті на святковому столі.