-
40 хв
Приготування
-
5
порцій
Таке лечо з ароматними грибочками та овочами стане гордістю будь-якого кулінара, тільки постарайтеся цю смакоту зберегти до святкового столу, а не з'їсти одразу!
Коли готуєте лечо з грибами, важливо приділити увагу вибору інгредієнтів. Перець краще брати м'ясистий, яскравий і солодкий — він додасть страві насиченого смаку та апетитності. Помідори підійдуть стиглі й соковиті, без жорсткої шкірки, щоб маса вийшла ніжною. Гриби використовуйте лише свіжозібрані, без зайвої вологи, інакше лечо вийде водянистим. Дотримуючись цих простих порад, ви отримаєте дуже смачну заготовку.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
0,5 л
-
1 ч. л.
-
0,5 ст.
-
1 ст. л.
-
1,5 кг
-
700 г
-
по вкусу
-
0,5 ст.
Етапи приготування
-
Гриби відварюємо.
-
Болгарський перець чистимо, миємо, нарізаємо соломкою.
-
Помиті помідори розрізаємо на 2-4 частини. Пропускаємо їх через м’ясорубку.
-
У каструлю (або велику сковороду) кладемо нарізаний болгарський перець та помідорну масу. Додаємо сіль, цукор, олію. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо ще 20 хвилин.
-
Додаємо гриби та чорний мелений перець, тушкуємо ще 20 хвилин.
-
За 3 хвилини до готовності додаємо неповну чайну ложку оцтової есенції.
-
Гаряче лечо розкладаємо у стерилізовані банки та закочуємо кришками. Банки перевертаємо та укутуємо до повного остигання.
Як і з чим подавати
Лечо з опеньками можна подавати на окремій тарілці як самостійну закуску. Також воно доповнить відварену картоплю та рис. Ще один хороший варіант — використовувати лечо як соус до макаронів чи спагеті.