-
45 хв
Приготування
-
10
порцій
Рецепт томатного соку в соковарці хороший тим, що не вимагає багато зусиль, а заодно допомагає утилізувати перезрілі помідори.
Крім того, соковарка дає змогу зберегти максимум натурального смаку та аромату помідорів, не вдаючись до зайвих хитрощів. У процесі приготування томатний сік одразу проходить легку теплову обробку парою, що робить його більш стерильним і зручним для заготівлі на зиму. Такий спосіб не вимагає постійного помішування чи знімання пінки, а готовий результат виходить прозорим, насиченим і може зберігатися довше без втрати якості.
Етапи приготування
-
Помідори помийте, наріжте невеликими шматочками та укладіть у соковарну каструлю.
-
У зібрану соковарку налийте воду, зверху поставте каструлю з помідорами.
-
Помістіть усе на плиту на сильний вогонь. Не забудьте щільно накрити соковарку кришкою.
-
Через 40–45 хвилин томатний сік розлийте по банках, попередньо процідивши через друшляк і додавши до готового напою сіль та цукор.
Як і з чим подавати
Приготований у соковарці томатний сік можна пити як самостійний напій. Або ж можна використовувати його для приготування різноманітних страв.