-
30 хв
Приготування
-
8
порцій
-
Квашені помідори – це класика домашнього консервування, але хто сказав, що треба чекати кілька тижнів, щоб насолодитися їх яскравим, кисло-солодким смаком?
Цей простий і швидкий рецепт допоможе вам приготувати ідеальну закуску всього за три дні. Секрет у тому, щоб зробити невеликі надрізи в помідорах, що дозволить розсолу швидше проникати всередину. Ароматна селера, свіжий кріп і часник додадуть закусці неповторного смаку. Скуштувавши один раз, ви точно будете готувати такі квашені помідори знову і знову.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
1 пучок
-
1 пучок
-
2 ст. л./1 л воды
-
2 ст. л./ 1 л воды
-
3 кг
-
1 шт.
Етапи приготування
-
Відокремте зелень селери від черешків. Черешки наріжте на шматочки завдовжки близько 10 см. Кріп можна використовувати цілим або розрізати на кілька частин.
-
У кожного помідора акуратно виріжте місце кріплення плодоніжки. Слідкуйте, щоб отвір не був занадто великим. За бажанням, можна вкласти у вирізаний отвір невелику дольку часнику для додаткового аромату.
-
Закип'ятіть 3 літри води в каструлі. Додайте сіль та цукор. Покладіть стебла селери в окріп на 30 секунд, потім одразу ж вийміть їх шумівкою. Зменште вогонь і залиште каструлю з розсолом на маленькому вогні.
-
Почніть укладати помідори, кріп, часник та підготовлені черешки селери в банку. Намагайтеся укладати помідори отворами догори, щоб під час заливання розсолу з них виходило повітря, і розсіл краще просочував плоди.
-
Залийте помідори гарячим розсолом з каструлі. Залиште приблизно одну склянку розсолу про запас, щоб долити його наступного дня, якщо помідори вберуть у себе частину рідини.
-
Прикрийте горлечко банки блюдцем і поставте її в тепле місце. Через три дні розсіл помутнішає, і на поверхні з'являться бульбашки – це означає, що процес квашення йде успішно.
Як тільки помідори досягнуть бажаного ступеня кислоти, закрийте банку капроновою кришкою і приберіть у холодильник. Вже через день вони будуть готові до вживання.
Як і з чим подавати
Квашені помідори ідеально смакують зі смаженою картоплею, м'ясними стравами, особливо з шашликом та барбекю. Їх можна подавати як самостійну закуску на святковому столі або використовувати як пікантне доповнення до борщу.