Квашені помідори за 3 дні

Читать на русском
Автор
1480
Квашені помідори за 3 дні
  • 30 хв

    Приготування

  • 8

    порцій

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Квашені помідори – це класика домашнього консервування, але хто сказав, що треба чекати кілька тижнів, щоб насолодитися їх яскравим, кисло-солодким смаком?

Цей простий і швидкий рецепт допоможе вам приготувати ідеальну закуску всього за три дні. Секрет у тому, щоб зробити невеликі надрізи в помідорах, що дозволить розсолу швидше проникати всередину. Ароматна селера, свіжий кріп і часник додадуть закусці неповторного смаку. Скуштувавши один раз, ви точно будете готувати такі квашені помідори знову і знову.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Відокремте зелень селери від черешків. Черешки наріжте на шматочки завдовжки близько 10 см. Кріп можна використовувати цілим або розрізати на кілька частин.

  2. У кожного помідора акуратно виріжте місце кріплення плодоніжки. Слідкуйте, щоб отвір не був занадто великим. За бажанням, можна вкласти у вирізаний отвір невелику дольку часнику для додаткового аромату.

  3. Закип'ятіть 3 літри води в каструлі. Додайте сіль та цукор. Покладіть стебла селери в окріп на 30 секунд, потім одразу ж вийміть їх шумівкою. Зменште вогонь і залиште каструлю з розсолом на маленькому вогні.

  4. Почніть укладати помідори, кріп, часник та підготовлені черешки селери в банку. Намагайтеся укладати помідори отворами догори, щоб під час заливання розсолу з них виходило повітря, і розсіл краще просочував плоди.

  5. Залийте помідори гарячим розсолом з каструлі. Залиште приблизно одну склянку розсолу про запас, щоб долити його наступного дня, якщо помідори вберуть у себе частину рідини.

  6. Прикрийте горлечко банки блюдцем і поставте її в тепле місце. Через три дні розсіл помутнішає, і на поверхні з'являться бульбашки – це означає, що процес квашення йде успішно.

Як тільки помідори досягнуть бажаного ступеня кислоти, закрийте банку капроновою кришкою і приберіть у холодильник. Вже через день вони будуть готові до вживання.

Як і з чим подавати

Квашені помідори ідеально смакують зі смаженою картоплею, м'ясними стравами, особливо з шашликом та барбекю. Їх можна подавати як самостійну закуску на святковому столі або використовувати як пікантне доповнення до борщу.