-
30 хв
Приготування
-
3
порції
-
Класичний елемент китайської та японської кухонь – маринований дайкон. Ви легко приготуєте його у себе на кухні!
Дайкон — низькокалорійний продукт, 100 г японської редьки містять 21 кілокалорію і забезпечують 34% щоденної потреби вітаміну C. Ще встановлено, що овоч містить активний фермент, що сприяє перетравленню крохмалистих продуктів.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
500 г
-
500 мл
-
3 ч. л.
-
0.5 ч. л.
-
3 ст. л.
-
70 мл
-
4 шт
-
до смаку
-
до смаку
-
до смаку
Етапи приготування
-
Приготуйте маринад: у сотейник налийте воду. Додайте цукор, сіль, столовий оцет, спеції. Поставте на вогонь. Перемішайте все і закип’ятіть.
-
Остудіть маринад до кімнатної температури. Додайте спеції і пару кілець гіркого перцю, цукор.
-
Почистіть дайкон, наріжте довгими тонкими смужками або дуже тонкими кружальцями. Чим тонше нарізка, тим швидше дайкон промаринується.
-
Очистіть часник, наріжте пластинками, додайте до дайкону.
-
Нарізаний дайкон помістіть у баночку. Залийте маринадом.
-
Поставте ємність у прохолодне місце на добу. За цей час дайкон добре промаринується, насититься жовтим кольором та ароматом використаних спецій.
Як і з чим подавати
Подавайте маринований дайкон охолодженим, як освіжаючу закуску. Він смакує з ситними, смаженими, жирними або гострими стравами. Така закуска стане ідеальним доповненням до смаженої свинини чи шашлику. Також дайкон можна подавати до вареного рису або плову, щоб додати страві кислинку та свіжість. Крім того, маринований дайкон стане чудовою альтернативою маринованим овочам у бургерах або бутербродах.