Мариновані помідори швидкого приготування

Читать на русском
Автор
615
Мариновані помідори швидкого приготування
  • 30 хв

    Приготування

  • 8

    порцій

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Літо — найкращий час, щоб запастися смачними заготовками на холодну пору року. Соковиті помідори різних ступенів зрілості чудово підходять для маринування. Цей простий рецепт допоможе без зайвого клопоту закрити помідори, які стануть смачним доповненням до будь-якої страви.

Для приготування маринованих помідорів за цим рецептом можна брати найрізноманітніші плоди: зелені, бурі, червоні, рожеві, жовті. А щоб заготовка вийшла вдалою, вибирайте щільні, без тріщин і пошкоджень помідори. Банки перед використанням обов'язково простерилізуйте, а спеції кладіть у міру — так смак вийде гармонійним, без зайвої гостроти чи гіркоти.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Помідори ретельно помийте. Банки та кришки потрібно простерилізувати зручним для вас способом.

  2. З’єднайте в ємності воду, сіль, цукор та оцтову есенцію. Добре перемішайте, щоб усі сипучі інгредієнти розчинилися.

  3. Розкладіть помідори по підготовлених банках. Потім у кожну банку додайте лавровий лист, чорний перець горошком, перець чилі, гвоздику і корицю. Залийте вміст банок приготованим маринадом.

  4. Поставте банки з помідорами й маринадом у велику каструлю, на дно якої покладіть рушник. Залийте теплою водою по "плічка" банок. Доведіть воду до кипіння і пастеризуйте: літрову банку — 20 хвилин, трилітрову — 30 хвилин.

  5. Акуратно дістаньте банки з каструлі, використовуючи спеціальні щипці. Відразу ж щільно закрийте їх кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте ковдрою до повного остигання.

Як і з чим подавати

Перед подачею прикрасьте мариновані помідори гілочками свіжого кропу.

Смачних заготівель!