Як засолити сало сухим способом

Читать на русском
Автор
3146
Як засолити сало сухим способом
  • 4 дн

    Приготування

  • 5

    порцій

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Шматок сала, засоленого за цим рецептом, може стати навіть паличкою-виручалочкою, коли треба приготувати ситний бутерброд.

Існує кілька способів засолити сало. Але сухий спосіб вважається одним із найкращих. Сало вбирає рівно стільки солі та спецій, скільки йому потрібно, і завдяки цьому його неможливо пересолити. Таке сало виходить щільне, з насиченим смаком та ароматом. На його приготування у вас підуть лічені хвилини.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Сало ріжемо на шматки розміром 10х15 см, у них робимо глибокі надрізи через кожні 3-5 см (до самої шкірки). Шпигуємо сало очищеними зубчиками часнику.

  2. Натираємо сумішшю приправ (змішуємо трави, подрібнюємо лавровий лист).

  3. Обвалюємо в солі та щільно укладаємо шарами в емальований посуд, щедро пересипаючи кожен шар сіллю (пам'ятайте, що сіллю сало не зіпсувати!).

  4. Ставимо тепер у прохолодне місце — і через 5 днів сало буде готове.

Як і з чим подавати

Перед подачею на стіл наріжте сало тонкими шматочками. Воно чудово поєднується з гострими та пряними додатками: гірчицею, хріном або аджикою.

Шматочок сала з часником і чорним хлібом стане чудовим доповненням до ароматного борщу, відвареної картоплі.

Також це сало можна зробити частиною м'ясної тарілки на святковому столі.

Смачного!