-
4 дн
Приготування
-
5
порцій
-
Шматок сала, засоленого за цим рецептом, може стати навіть паличкою-виручалочкою, коли треба приготувати ситний бутерброд.
Існує кілька способів засолити сало. Але сухий спосіб вважається одним із найкращих. Сало вбирає рівно стільки солі та спецій, скільки йому потрібно, і завдяки цьому його неможливо пересолити. Таке сало виходить щільне, з насиченим смаком та ароматом. На його приготування у вас підуть лічені хвилини.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
сколько вберет
-
по вкусу
-
по вкусу
-
по вкусу
-
1-2 шт.
-
2-3 шт.
-
1 кг
-
по вкусу
-
по вкусу
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Сало ріжемо на шматки розміром 10х15 см, у них робимо глибокі надрізи через кожні 3-5 см (до самої шкірки). Шпигуємо сало очищеними зубчиками часнику.
-
Натираємо сумішшю приправ (змішуємо трави, подрібнюємо лавровий лист).
-
Обвалюємо в солі та щільно укладаємо шарами в емальований посуд, щедро пересипаючи кожен шар сіллю (пам'ятайте, що сіллю сало не зіпсувати!).
-
Ставимо тепер у прохолодне місце — і через 5 днів сало буде готове.
Як і з чим подавати
Перед подачею на стіл наріжте сало тонкими шматочками. Воно чудово поєднується з гострими та пряними додатками: гірчицею, хріном або аджикою.
Шматочок сала з часником і чорним хлібом стане чудовим доповненням до ароматного борщу, відвареної картоплі.
Також це сало можна зробити частиною м'ясної тарілки на святковому столі.
Смачного!