-
8 г 25 хв
Приготування
-
3
порції
-
385 Ккал
/ 100 гр
З варення можна приготувати не лише смачні пироги чи печива, але й інші ласощі. Зокрема, чудовим варіантом буде приготувати мармеладки, які сподобаються дітям та дорослим. Готуються такі цукерки простіше, виходять натуральними і дуже смачними.
Етапи приготування
-
Для приготування мармеладу з варення необхідно приготувати усі необхідні інгредієнти. Для цього рецепту підійде будь-яке варення, але краще вибирати рідке та з насиченим смаком. Відмінним вибором для мармеладу стануть полуничне, малинове, апельсинове, лимонне або варення із чорної та червоної смородини. Якщо варення занадто густе, його можна розбавити кип’яченою водою до необхідної консистенції. Желатин залити холодною, кип’яченою водою та залишити на 30-60 хвилин для набухання.
-
Варення відкинути на дрібне сито і ретельно перетерти від кісточок і шкірок від ягід.
-
Прогріти варення до температури 70-80 градусів та зняти з вогню. Додати в каструлю з варенням набряклий желатин і перемішати до однорідності. Найкраще процідити масу через сито, тому що не весь желатин може розчинитися і залишитися грудочками.
-
Остудити масу до теплого стану і розлити по силіконових формах для цукерок, прибрати в холодильник на 6-8 годин. Після цього вийняти мармелад з форми та можна подавати до столу.
Домашній мармелад смачно їсти як перекус або подати як частування гостям. Смачного!