-
15 хв
Приготування
-
4
порції
Фондю колись було простою стравою швейцарських пастухів і готувалося зовсім не з шоколаду, а з сиру. З часом воно стало популярним у різних країнах і перетворилося на улюблену багатьма страву.
Шоколадне фондю ідеально підходить як для романтичного вечора, так і для затишного сімейного частування. У розтоплений шоколад можна вмочати практично все, що вам до смаку: шматочки бананів, яблук, груш, апельсинів чи мандаринів, полуницю, зефір, печиво, біскоті або навіть хрусткий багет.
Якщо спеціальної фондюшниці немає, її легко замінить каструля з товстим дном, яку можна за потреби ставити на дуже слабкий вогонь, щоб підтримувати тепло. А смак такого десерту чудово доповнить чашка ароматного чаю.
Етапи приготування
-
Підготуйте посуд для фондю. Шоколад розламайте на невеликі шматочки.
-
Налийте 150 мл вершків у каструлю і поставте на слабкий вогонь. Нагрівайте вершки, постійно помішуючи, але не доводьте до кипіння.
-
Коли вершки стануть гарячими, поступово додавайте шматочки молочного шоколаду. Помішуйте, доки весь шоколад повністю не розтопиться і не утвориться однорідна блискуча маса.
-
Перелийте готову шоколадну суміш у фондюшницю, яку попередньо поставили на свічку або пальник. Це дозволить підтримувати суміш теплою протягом усього часу.
Подавайте фондю з фруктами, зефіром, бісквітним печивом, ягодами або іншими десертами на ваш смак. Наколюйте їх на спеціальні шпажки та занурюйте в шоколад.