-
20 г
Приготування
-
10
порцій
Холодець — це популярна холодна закуска, яку традиційно готують взимку. Багато людей не уявляють без неї святкового столу в холодну пору року. Найчастіше цю страву готують із свинини, курятини, яловичини тощо.
На кулінарному ютуб-каналі "Час готувати" розповіли, як приготувати холодець за класичним рецептом — зі свинячими ніжками. З використанням мультиварки ця страва стає ще простішою, а її приготування скорочується.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2 шт
-
1 шт
-
1 кг
-
1 шт
-
1 шт
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
Етапи приготування
-
Все м’ясо вичищаємо дуже ретельно. Заливаємо холодною водою на 12 годин, після цього ретельно промиваємо. Шкірку можна навіть зрізати. Після цього заливаємо все водою та чекаємо, поки вона закипить. Зливаємо воду, промиваємо м’ясо, викладаємо його у чаші мультиварки та заливаємо все чистою водою.
-
Додаємо почищену морквину, також кладемо цибулю — з неї не знімаємо шкірку, це надасть страві золотистого відтінку кольору. Додаємо також духмяний та чорний перець горошком, лавровий лист, приправу для холодцю, закриваємо кришкою і вибираємо програму "тушкування м'яса" на 5 годин.
-
Коли цей час мине, додаємо до смаку сіль та перемішуємо. Ще 10 хвилин варимо на дуже маленькому повільному вогні. Вимикаємо, зверху знімаємо шар жиру. Вибираємо м’ясо у зручну миску разом із бульйоном. Цибулю викидаємо, а з моркви можна зробити прикраси для холодцю.
-
М’ясо розкладаємо по формах — тарілках, мисках тощо. Заливаємо його бульйоном (можна заливати шарами, розтягнувши це у кілька етапів). Залишаємо у холодильнику холодець до повного застигання страви.
Такий холодець можна готувати як просто їсти, так і ставити його на святковий стіл — це надзвичайно смачно. Також ми ділились рецептом дуже смачного салату з печінкою.