Здивуйте гостей молодою картоплею — приготуйте її у вині: страва вийде фантастичною
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Так ви точно картоплю ще не готували
Без страв із картоплею складно уявити своє життя. Ми запікаємо цей овоч, варимо його, смажимо і додаємо салати.
Особливо смачною виходить молода картопля, а якщо приготувати її у вині — вийде чудова страва. Золота картопля з золотистою скоринкою за рецептом Shuba підкорить серце кожного. Вино розкриє смак овочів і надасть йому яскравіших ноток. Не варто його надто подрібнювати, інакше вийде картопляна каша, а не тушкована ціла картопля. Варто розрізати лише великі бульби. До речі, а вершкове масло можете замінювати оливковою та додавати улюблені спеції.
Як приготувати картоплю у вині
Інгредієнти на 6 порцій:
- картопля молода — 1 кг;
- вино біле сухе — 200 мл;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- масло вершкове 73% — 50 г;
- сіль, спеції — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Молода картоплю ретельно миємо та сушимо. Великі бульби розрізаємо на 2-4 частини, маленькі залишаємо цілими.
- Підготовлену картоплю відправляємо картопля, додаємо пропущений через прес часник та лаврове листя.
- У форму додаємо вино, вершкове масло. Все солимо, додаємо улюблені спеціями та накриваємо кришкою. Тушкуємо картоплю на середньому вогні протягом 1 години до випаровування вина.
- Через зазначений час зменшуємо вогонь і готуємо до появи рум’яної скоринки ще близько 10-15 хвилин. Періодично струшуємо і перевертаємо картоплю, щоб вона обсмажилася рівномірно.
Раніше ми розповідали, як вибрати молоду картоплю. Ви принесете додому лише якісний продукт.