Такі панкейки зі шпинатом їстимуть навіть діти: корисний сніданок на кожен день

Читать на русском
Автор
Ці оладки стануть чудовим варіантом сніданку  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці оладки стануть чудовим варіантом сніданку (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Шпинатні панкейки — це не лише смачно, але й корисно.

Панкейки – це не просто сніданок, це справжнє свято смаку. А якщо додати до них шпинат, то вони перетворюються на справжнє смарагдове диво, яке не лише порадує вас своїм виглядом, але й зарядить енергією на весь день. А якщо любите солодке, пропонуємо приготувати панкейки з шоколадом.

Рецепт дуже простий та зрозумілий навіть новачкам. Про це пише Рудь.

Переваги панкейків зі шпинатом:

  • Корисні: Шпинат багатий на вітаміни, мікроелементи та клітковину.
  • Смачні: Панкейки мають ніжний млинцевий смак з приємною шпинатною ноткою.
  • Красиві: Смарагдовий колір панкейків неодмінно підніме вам настрій.
  • Прості: Приготувати панкейки зі шпинатом дуже легко і просто.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 200 мл молока
  • 1 яйце
  • 100 г свіжого шпинату
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ст. л. олії

Приготування:

  1. Шпинат подрібніть блендером або дрібно наріжте.
  2. Змішайте борошно, цукор, розпушувач та сіль.
  3. Додайте молоко, яйце та олію, перемішайте до однорідної маси.
  4. Додайте шпинат і ще раз перемішайте.
  5. Розігрійте сковороду на середньому вогні.
  6. Викладайте тісто на сковороду ложкою, формуючи невеликі панкейки.
  7. Смажте панкейки з обох боків до золотистого кольору.
  8. Подавайте панкейки зі сметаною, йогуртом, медом або вашим улюбленим сиропом.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку панкейків можна додати в тісто тертий сир, горіхи або цукати.
  • Панкейки зі шпинатом можна також використовувати як основу для рулету з начинкою з вершкового сиру, лосося або овочів.

Нещодавно "Телеграф" писав рецепт пісного печива без яєць та масла, яке дуже дешево приготувати. А якщо хочеться чогось незвичайного, пропонуємо рецепт "королівських" млинців.