Кімчі з огірка: готуємо пікантну корейську закуску вдома

Читать на русском
Автор
Ці огірки підкорять своїм смаком (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці огірки підкорять своїм смаком (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви любитп гостре — пропонуємо вам приготувати огріки кімчі.

Любите пікантні закуски та цікавитеся східною кухнею? Спробуйте приготувати кімчі з огірків — цю традиційну корейську страву, яка завоювала популярність у всьому світі завдяки своєму яскравому смаку та корисності. також, пропонуємо рецепт капусти кімчі.

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 100 г морської солі
  • 50 г корейського гострого перцю gochugaru
  • 20 г корейських пластівців gochugaru flakes
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ст. л. тертого імбиру
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. рибного соусу
  • 1 ст. л. рисового оцту
  • 1 пучок зеленої цибулі

Приготування:

  1. Підготуйте огірки: добре промийте огірки, наріжте їх кружечками або скибочками. Пересипте огірки сіллю, перемішайте руками і залиште на 2 години, щоб вони пустили сік.
  2. Приготуйте пасту кімчі: подрібніть часник, імбир, зелену цибулю. Змішайте подрібнені інгредієнти з корейським гострим перцем gochugaru, пластівцями gochugaru flakes, цукром, рибним соусом і рисовим оцтом.
  3. З'єднайте огірки та пасту: відіжміть огірки від соку, додайте до них пасту кімчі і добре перемішайте, щоб огірки повністю покрилися пастою.
  4. Ферментація: помістіть огірки з пастою кімчі в чистий скляний контейнер, щільно утрамбуйте. Залиште контейнер при кімнатній температурі на 2-3 дні, щоб розпочався процес ферментації.
  5. Зберігання: після ферментації зберігайте кімчі в холодильнику.

Ще цікавішим рецептом моркви покорейськи раніше поділилася колишня суддя кулінарного проєкту "МастерШеф" Тетяна Літвінова. Також, пропонуємо звернути увагу на незвичайний рецепт маринованої капусти.