Ця закуска завжди буде у вашому холодильнику: готуємо незвичайну мариновану капусту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22882
Краще рецепту ви не знайдете
Найкраща закуска до м’ясних та рибних страв – це маринована капуста з буряком (пелюстки капусти). До речі, її також можна додавати у вінегрет, бургери та бутерброди.
Є багато рецептів приготування маринованої капусти, але рецепт "ТСН" — найпростіший. Вам просто потрібно нарізати овочі, скласти шарами, залити маринадом. Вже через добу ви можете насолоджуватися смакотою.
Як приготувати мариновану капусту з буряком
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 1 кг;
- морква – 1 шт.;
- буряк – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- перець гострий – 1 стручок.
Для маринаду:
- вода – 0,5 л;
- цукор – 75 г;
- столовий оцет (можна замінити яблучним) — 75 мл;
- сіль – 1 ст. л. з гіркою;
- лавровий лист – 1 шт.;
- запашний перець – 3 шт.
Спосіб приготування:
- Капусту нарізаємо на невеликі квадратики, качан відрізаємо.
- Моркву і буряк миємо та чистимо. Моркву нарізаємо тонкими кружальцями, буряки – соломкою.
- Підготовлені інгредієнти викладаємо в каструлю шарами, доки не закінчаться овочі. Кожен шар посипаємо часником, порізаним пластинами. Туди ж відправляємо гострий перець.
- Для приготування маринаду в сотейнику змішуємо цукор, сіль, перець, лавровий лист та воду. Все доводимо до кипіння, знімаємо з плити маринад, додаємо оцет і перемішуємо.
- Приготованим маринадом заливаємо овочі, зверху накриваємо тарілкою та невеликим вантажем. Залишаємо капусту за кімнатної температури на добу.
Подаємо готову мариновану капусту разом з хеком іспанською. Вийде дуже смачна вечеря.