Ця закуска завжди буде у вашому холодильнику: готуємо незвичайну мариновану капусту

Читать на русском
Автор
22903
Сьогодні приготували — і завтра насолоджуєтеся
Сьогодні приготували — і завтра насолоджуєтеся. Фото food.segodnya.ua

Краще рецепту ви не знайдете

Найкраща закуска до м’ясних та рибних страв – це маринована капуста з буряком (пелюстки капусти). До речі, її також можна додавати у вінегрет, бургери та бутерброди.

Є багато рецептів приготування маринованої капусти, але рецепт "ТСН" — найпростіший. Вам просто потрібно нарізати овочі, скласти шарами, залити маринадом. Вже через добу ви можете насолоджуватися смакотою.

Як приготувати мариновану капусту з буряком

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець гострий – 1 стручок.

Для маринаду:

  • вода – 0,5 л;
  • цукор – 75 г;
  • столовий оцет (можна замінити яблучним) — 75 мл;
  • сіль – 1 ст. л. з гіркою;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • запашний перець – 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Капусту нарізаємо на невеликі квадратики, качан відрізаємо.
  2. Моркву і буряк миємо та чистимо. Моркву нарізаємо тонкими кружальцями, буряки – соломкою.
  3. Підготовлені інгредієнти викладаємо в каструлю шарами, доки не закінчаться овочі. Кожен шар посипаємо часником, порізаним пластинами. Туди ж відправляємо гострий перець.
  4. Для приготування маринаду в сотейнику змішуємо цукор, сіль, перець, лавровий лист та воду. Все доводимо до кипіння, знімаємо з плити маринад, додаємо оцет і перемішуємо.
  5. Приготованим маринадом заливаємо овочі, зверху накриваємо тарілкою та невеликим вантажем. Залишаємо капусту за кімнатної температури на добу.

Подаємо готову мариновану капусту разом з хеком іспанською. Вийде дуже смачна вечеря.