Ця страва прийдеться до смаку як дітям так і дорослим.
Вареники з куркою – це не просто страва, це справжня класика української кухні, яка здавна завоювала серця мільйонів людей. Ніжне тісто, соковита начинка з курячого м'яса та цибулі, аромат вершкового масла – таке поєднання не залишить байдужим нікого.
Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування вареників з куркою, які допоможуть вам створити справжній шедевр української кухні. Про це пише М’ясний рай.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 мл води
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. солі
Для начинки:
- 500 г курячого філе
- 2 цибулини
- 50 г вершкового масла
- Сіль, перець за смаком
Для подачі:
- Вершкове масло
- Сметана
- Свіжа зелень
Приготування:
- Замісіть тісто. В миску просійте борошно, додайте сіль. Зробіть поглиблення в центрі і вбийте туди яйце. Влийте воду і замісіть тісто. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште на 30 хвилин.
- Приготуйте начинку. Куряче філе подрібніть м'ясорубкою або блендером. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте курячий фарш, посоліть, поперчіть і тушкуйте протягом 10-15 хвилин. Дайте начинці охолонути.
- Розкачайте тісто. Розкачайте тісто в тонкий пласт товщиною 2-3 мм. За допомогою склянки або формочки для випічки виріжте кружечки з тіста.
- Сформуйте вареники. На кожен кружечок тіста викладіть 1 чайну ложку начинки. Закрийте краї тіста, защипніть їх пальцями або за допомогою вилки.
- Відваріть вареники. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду. Опускайте вареники в киплячу воду невеликими порціями. Варіть вареники протягом 3-4 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню.
- Подавайте вареники. Готові вареники викладіть на тарілку, полийте розтопленим вершковим маслом, додайте сметану і свіжу зелень.
Також ми ділились рецептом апетитної полуниці на зиму. А якщо у вас є кабачки, приготуйте з них ніжні та хрусткі деруни.