Овочеві супи, які зігріють вас у холодну зиму: три корисні рецепти

Читать на русском
Автор
4497
Затишок і тепло зимового вечора у кожній ложці (фото створене з допомогою ШІ)
Затишок і тепло зимового вечора у кожній ложці (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ці рецепти не тільки корисні, а й зігріють в холодну зимову погоду

Овочеві супи — це смачний і корисний варіант для обіду або вечері. Вони багаті вітамінами, мінералами та клітковиною, які необхідні для здоров'я. Крім того, овочеві супи низькокалорійні та можуть допомогти вам схуднути.

Ось 3 корисних овочевих рецептів супів на зиму:

1. Суп із квасолею і зеленню

Цей суп простий у приготуванні і дуже смачний. Він містить багато білка і клітковини, а також вітамінів А, С і К.

Складові:

  • 1 склянка червоної квасолі, попередньо замоченої на ніч
  • 2 л води
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 2 моркви, дрібно нарізані
  • 1 стебло селери, дрібно нарізане
  • 1/2 склянки дрібно нарізаної зелені (петрушка, кріп, кінза)
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Квасолю відварити в киплячій воді протягом 30 хвилин.
  2. Додати цибулю, моркву і селеру і варити ще 15 хвилин.
  3. Додати зелень, сіль і перець і варити ще 5 хвилин.

2. Овочевий суп з вермішеллю

Цей суп легкий і освіжаючий. Він містить багато вітамінів і мінералів, а також вуглеводи, необхідні для енергії.

Складові:

  • 1 л курячого бульйону
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 2 моркви, дрібно нарізані
  • 1 стебло селери, дрібно нарізане
  • 1/2 склянки вермішеллі
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. У каструлі довести до кипіння курячий бульйон.
  2. Додати цибулю, моркву і селеру та варити 15 хвилин.
  3. Додати вермішель й варити ще 15-20 хвилин.
  4. Додати сіль і перець за смаком.

3. Крем-суп із овочів і сиру

Цей суп ніжний і кремовий, з приємним сирним смаком.

Складові:

  • 1 кг овочів (картопля, морква, цибуля, селера, кабачки, болгарський перець)
  • 2 л води
  • 200 г сиру (твердого або плавленого)
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Очистіть і наріжте овочі.
  2. У каструлі доведіть до кипіння воду.
  3. Додайте овочі і варіть 20 хвилин.
  4. Зніміть з вогню і збийте блендером до однорідної маси.
  5. Додайте сир, оливкову олію, сіль і перець за смаком.

Поради:

  • Для більш насиченого смаку ви можете додати до супу 100 г курячого або грибного бульйону.

Раніше "Телеграф" розповідав, про рецепт приголомшливого томатного супу з фрикадельками.