Найсмачнішу паску можна приготувати без яєць: чудернацький рецепт, який оцінить вся родина

Читать на русском
Автор
5868
Цікавий рецепт вегетеріанської паски
Цікавий рецепт вегетеріанської паски. Фото Їсти

Пасочки виходять пухкими та ніжними

Ми розповідали, як приготувати особливу Олександрійську паску. Тепер ділимось рецептом, який стане в пригоді, якщо ви з якихось причин не вживаєте тваринних компонентів. Секрет — у додаванні в тісто невеликої кількості гарбузового пюре. Саме завдяки цьому компоненту паска виходить жовта, пухка та ароматна. Рецептом поділились на порталі cookpad.com.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбузового пюре
  • 100 г дріжджів
  • 500 мл молока
  • 500 г цукру
  • 100 г меду
  • 200 г сметани
  • ½ ст. л. солі
  • 200 г вершкового масла
  • 5 шт. ванільного цукру
  • 2400-2500 г борошна
  • 1 яйце для змащування

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо в мисці 200 мл молока, 100 г дріжджів, 1 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна. Перемішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  2. Очищаємо гарбуз, нарізаємо його на дрібні шматочки. Заливаємо водою і ставимо варитися до готовності. Зливаємо воду і робимо пюре.
  3. Додаємо до опари гарбузове пюре, молоко, цукор, мед, сметану, сіль і ванільний цукор. Гарно перемішуємо. Просіюємо борошно і додаємо до рідини.
  4. Замішуємо тісто протягом 20 хвилин. Додаємо вершкове масло кімнатної температури. Місимо тісто до м'якого та еластичного стану.
  5. За бажанням, додаємо родзинки або цукати. Кладемо тісто в миску, змащену олією.
  6. Розділяємо тісто на шматочки. Заповнюємо форми для пасочок на 1/3 від об'єму. Накриваємо і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  7. Змащуємо пасочки збитим яйцем. Розігріваємо духовку до 160°C. Випікаємо пасочки протягом 20-45 хвилин, залежно від розміру.

Накриваємо паски рушником і залишаємо до повного охолодження. Після цього прикрашаємо на всій смак. До речі, ми ділились рецептом глазурі, яку можна приготувати за 30 секунд.