Чи можна їсти варення, в якому "завелась цивілізація": що робити з пліснявою на поверхні

Читать на русском
Автор
4871
Що робити, якщо на варенні пліснява
Що робити, якщо на варенні пліснява. Фото food.obozrevatel.com

Що робити з таким варенням

Ми розповідали, де не варто зберігати олію на кухні. Тепер ділимось порадами, які стосуються споживання варення. Багато хто, відкриваючи взимку баночку з так дбайливо заготовленим влітку варенням, хоч раз знаходив там неприємний сюрприз у вигляді плямок плісняви.

На запитання, "чи безпечно їсти запліснявіле варення?", відповідь одна: ні, краще не ризикувати. Хоча деякі люди вважають, що можна просто видалити плісняву з варення і їсти решту, це небезпечно. Разом із ProstoWay розповідаємо. чому

Чому не варто їсти варення з пліснявою?

  • Пліснява може виробляти токсини, які не видно неозброєним оком. Ці токсини можуть шкодити печінці, ниркам і навіть призводити до раку.
  • Плісняві гриби розмножуються спорами. Ці спори можуть бути присутні в усьому варенні, навіть якщо ви бачите плісняву лише на поверхні.
  • Навіть якщо варення не містить небезпечних токсинів, воно може мати неприємний запах і смак через плісняву.

Тож, якщо ви знайшли плісняву на варенні, краще викиньте його. Не ризикуйте своїм здоров'ям. Також ми розповідали, які помилки у приготуванні шашлику роблять його несмачним.