Ця пісна долма навіть смачніша за м’ясну: як її приготувати з грибами
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1493
Неймовірно смачна і ситна страва
Долма — неймовірно смачна страва. Якщо хочеться її скуштувати в піст, можна замінити м’ясо на гриби. Виходить неймовірно смачно. А раніше ми розповідали, як приготувати пісні голубці.
Дуже важливо брати саме молоді виноградні листочки, аби долма була набагато смачнішою. Рецептом поділилися на порталі "Школа Життя".
Як приготувати грибну долму
Інгредієнти:
- варений рис — 300 г;
- ріпчаста цибуля — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- гриби — 150 г;
- виноградне листя;
- соняшникова олія;
- сіль;
- перець.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо цибулю невеликими кубиками. Натираємо моркву на тертці.
- Розігріваємо пательню з олією і смажимо цибулю на невеликому вогні до золотистості. Нарізаємо гриби (свіжі або сушені).
- Додаємо їх на пательню до цибулі та моркви і перемішуємо. Смажимо 5-7 хвилин.
- З відвареного до напівготовності рису зливаємо воду. Охолоджуємо.
- Додаємо до рису овочі з грибами, сіль, перець та зелень за бажанням. Ретельно перемішуємо і начиняємо листя.
- На дно товстостінної каструлі викладаємо кілька виноградних листків, а потім кладемо долму.
- Заливаємо водою, додаємо трохи солі і кладемо лавровий лист. За бажанням можна залити томатним соком і перекласти ряди нарізаними помідорами.
- Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і тушкуємо на слабкому вогні під кришкою приблизно 1 годину. Долма готова.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пісний паштет. Ця намазка без м’яса підійде для подачі з хлібом або крекерами.