Ця пісна долма навіть смачніша за м’ясну: як її приготувати з грибами

Читать на русском
Автор
1405
Рецепт смачної грибної долми
Рецепт смачної грибної долми. Фото Freepik

Неймовірно смачна і ситна страва

Долма — неймовірно смачна страва. Якщо хочеться її скуштувати в піст, можна замінити м’ясо на гриби. Виходить неймовірно смачно. А раніше ми розповідали, як приготувати пісні голубці.

Дуже важливо брати саме молоді виноградні листочки, аби долма була набагато смачнішою. Рецептом поділилися на порталі "Школа Життя".

Як приготувати грибну долму

Інгредієнти:

  • варений рис — 300 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • гриби — 150 г;
  • виноградне листя;
  • соняшникова олія;
  • сіль;
  • перець.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо цибулю невеликими кубиками. Натираємо моркву на тертці.
  2. Розігріваємо пательню з олією і смажимо цибулю на невеликому вогні до золотистості. Нарізаємо гриби (свіжі або сушені).
  3. Додаємо їх на пательню до цибулі та моркви і перемішуємо. Смажимо 5-7 хвилин.
  4. З відвареного до напівготовності рису зливаємо воду. Охолоджуємо.
  5. Додаємо до рису овочі з грибами, сіль, перець та зелень за бажанням. Ретельно перемішуємо і начиняємо листя.
  6. На дно товстостінної каструлі викладаємо кілька виноградних листків, а потім кладемо долму.
  7. Заливаємо водою, додаємо трохи солі і кладемо лавровий лист. За бажанням можна залити томатним соком і перекласти ряди нарізаними помідорами.
  8. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і тушкуємо на слабкому вогні під кришкою приблизно 1 годину. Долма готова.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пісний паштет. Ця намазка без м’яса підійде для подачі з хлібом або крекерами.