Нічим не гірший за м’ясний: як приготувати пісний паштет

Читать на русском
Автор
10836
Ніжна і смачна намазка
Ніжна і смачна намазка. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Цей паштет не лише смачний, а й ситний

У православних християн триває Великий піст, а це означає, що господині стикнулися з складним викликом — готувати пісні, ситні і смачні страви. Раніше ми ділилися рецептом пісних котлеток, а тепер розповідаємо. як приготувати паштет без тваринних компонентів.

Ця намазка без м’яса підійде для подачі з хлібом або крекерами. Рецептом поділилися на sensatsiya.

Як приготувати пісний паштет з сочевиці

Інгредієнти:

  • 100 г зелених оливок без кісточок;
  • 100 г червоної сочевиці;
  • 200 г моркви;
  • 1-2 ст. л. оливкової олії;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,25 ч. л. асафетиди (100%);
  • чорний мелений перець на кінчику ножа;
  • 0,25 ч. л. копченої паприки меленої;
  • 0,25 ч. л. куркуми;
  • 200-250 мл води.

Спосіб приготування:

  1. Наливаємо на пательню оливкову олію і добре розігріваємо. Вогонь повинен бути середнім.
  2. Чистимо моркву і нарізаємо на невеликі кубики. Кладемо її на пательню і смажимо до м'якості.
  3. Миємо сочевицю. Додаємо її на пательню і прянощі.
  4. Наливаємо гарячу воду. Вона повинна покривати сочевицю. Додаємо сіль.
  5. Накриваємо пательню кришкою і тушимо на маленькому вогні сочевицю й моркву 25 хвилин або до повної готовності.
  6. Після охолодження сочевичної маси додаємо до неї оливки. Збиваємо все блендером до однорідності і за потреби додаємо сіль. Подавати сочевичний паштет можна і в теплому, і в охолодженому вигляді.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пісний борщ. Ми поділилися рецептом, який у вас будуть просити всі, хто його спробує.