Секрети приготування найкращих відбивних: що зробити, щоб м’ясо тануло у роті

Читать на русском
Автор
35479
Прості хитрощі для смачної страви
Прості хитрощі для смачної страви. Фото etnosoft.com.ua

Поради, з якими м’ясо буде смачним та соковитим

Ми розповідали, які помилки у приготуванні шашлику роблять м’ясо несмачним. Тепер ділимось лайфхаками для приготування м’яких та соковитих відбивних.

Відбивні зі свинини — це класика домашньої кухні, яка завжди користується популярністю. Їх можна подати як на святковий стіл, так і на вечерю в будній день. Але не завжди відбивні вдаються м'якими та соковитими. Разом із ProstoWay розповідаємо про три простих секрети, які допоможуть вам приготувати ідеальні відбивні.

Вибирайте м'ясо правильно

Не використовуйте занадто товсті шматки м'яса (не більше 1,5 см). Товсті відбивні не просмажаться всередині, а зовні стануть сухими та жорсткими. Віддавайте перевагу свинині з тонким прошарком жиру. Цей жир розтопиться під час смаження, роблячи м'ясо більш соковитим.

Маринуйте м'ясо

Маринування — це чудовий спосіб зробити м'ясо м'якшим і ароматнішим. Для свинячих відбивних можна використовувати різні маринади.

  • Молочний маринад — замочіть м'ясо в молоці, кефірі або йогурті на 30 хвилин-1 годину. Додайте цибулю, часник, спеції.
  • Маринад з фруктами — подрібніть ананас, ківі або інші кислі фрукти, змішайте з сіллю, перцем, спеціями і залийте цим маринадом м'ясо на 30-60 хвилин.
  • Гірчичний маринад — змішайте гірчицю з медом, лимонним соком, оливковою олією, спеціями. Залийте цим маринадом м'ясо на 30 хвилин-1 годину.

Смажте м'ясо правильно

Перед смаженням обсушіть м'ясо паперовими рушниками. Смажте відбивні на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії. Не перевертайте м'ясо занадто часто, щоб воно не втратило соку. Додайте до сковороді вершкове масло за кілька хвилин до готовності, щоб зробити м'ясо більш ароматним.

Завдяки цим простим секретам ви зможете приготувати неймовірно смачні, м'які та соковиті відбивні. Також ми розповідали, як приготувати соковиті котлети.