Для такого печива знадобиться деко, але не потрібна духовка: хитрий рецепт шоколадного вівсяного печива

Читать на русском
Автор
2278
Шоколадне вівсяне печиво без випічки
Шоколадне вівсяне печиво без випічки. Фото shuba.life

Такого печива ви ще не куштували

Навряд чи хтось відмовиться перекусити домашнім вівсяним печивом. Однак у теплу пору року так не хочеться вмикати духовку. І тут врятує незвичайний рецепт десерту без випічки.

Таке шоколадне вівсяне печиво за рецептом Shuba — ідеальний спосіб приготувати вдома ласощі в спеку. Воно виходить із насиченим смаком, приємною консистенцією та оригінальним зовнішнім виглядом. А якщо сховати його в герметичному контейнері в сухе прохолодне місце, воно може зберігатися до тижня. Проте навряд чи діти втримаються і не з’їдять його першого ж дня.

Як приготувати шоколадне вівсяне печиво без випічки

Інгредієнти на 8 порцій:

  • цукор очеретяний коричневий — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • молоко 2,5% — 1.5 ст. л.;
  • какао-порошок — 2 ст. л.;
  • пластівці вівсяні — 100 г;
  • кокосова стружка — 0.5 ст. л.;
  • арахісове масло — 0.5 ст. л.;
  • паста горіхова Nutella — 8 г;
  • екстракт ванілі — 1 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У середню за розмірами каструлю відправляємо цукор, олію, молоко та какао-порошок. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і помішуючи, готуємо протягом 1-2 хвилин. Коли суміш досягне температури 100 градусів, знімаємо з вогню.
  2. Додаємо в каструлю вівсяні пластівці, кокос, арахісову олію, горіхову пасту, ваніль та сіль. Перемішуємо до однорідного стану.
  3. Поки суміш не застигла, ложкою викладаємо трохи суміші на застелене пергаментом деко, формуючи печиво. Посипаємо кокосовою стружкою та обережно натискаємо, щоб вона добре прилипла до печива.

Даємо десерту постояти за кімнатної температури, поки не затвердіє — на це піде близько 30 хвилин. Подаємо з улюбленим напоєм.