Розкішний шоколадний торт, який навіть пекти не треба: чудовий літній десерт

Читать на русском
Автор
Відмінний рецепт домашніх солодощів
Відмінний рецепт домашніх солодощів. Фото focus.ua

Цей тортик навіть пекти не треба

Ми ділились рецептом простих конвертиків з лаваша. Якщо ж хочеться солоденького, а пріти біля духовки не хочеться, зберігайте собі наступний рецепт.

Такий шоколадний тортик з основою з печива виходить розкішним, а готується просто. Як зробити його з простих інгредієнтів, розповіли на порталі "На ПЕНСІЇ".

Інгредієнти:

  • 300 г пісочного печива
  • 150 г вершкового масла
  • Для начинки:
  • 250 г вершкового сиру (маскарпоне)
  • 100 г цукрової пудри
  • 3-4 ст. л. какао-порошку
  • 200 г шоколаду
  • 100 г вершків

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло. Подрібніть печиво в крихту качалкою або блендером. З'єднайте крихту, розтоплене масло та какао-порошок.
  2. Ретельно перемішайте масу до однорідності. Викладіть масу рівним шаром на дно круглої форми. Ущільніть основу, притиснувши її ложкою або рукою. Поставте основу в холодильник застигати.
  3. Збийте вершковий сир з цукровою пудрою до однорідної маси. Розтопіть шоколад на водяній бані.
  4. Поступово влийте розтоплений шоколад у сирну суміш, збиваючи міксером. Окремо збийте вершки до пишної маси.
  5. Додайте збиті вершки до шоколадно-сирної суміші. Обережно перемішайте масу лопаткою, рухами зверху донизу.
  6. Дістаньте з холодильника застиглу основу. Викладіть начинку на основу і розрівняйте її поверхню. Поставте торт в холодильник на 5 годин.

Перед подачею прикрасьте торт тертим шоколадом, ягодами чи фруктами. Також ми ділились рецептом чудового лінивого пирога.