Розкішний шоколадний торт, який навіть пекти не треба: чудовий літній десерт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей тортик навіть пекти не треба
Ми ділились рецептом простих конвертиків з лаваша. Якщо ж хочеться солоденького, а пріти біля духовки не хочеться, зберігайте собі наступний рецепт.
Такий шоколадний тортик з основою з печива виходить розкішним, а готується просто. Як зробити його з простих інгредієнтів, розповіли на порталі "На ПЕНСІЇ".
Інгредієнти:
- 300 г пісочного печива
- 150 г вершкового масла
- Для начинки:
- 250 г вершкового сиру (маскарпоне)
- 100 г цукрової пудри
- 3-4 ст. л. какао-порошку
- 200 г шоколаду
- 100 г вершків
Спосіб приготування:
- Розтопіть вершкове масло. Подрібніть печиво в крихту качалкою або блендером. З'єднайте крихту, розтоплене масло та какао-порошок.
- Ретельно перемішайте масу до однорідності. Викладіть масу рівним шаром на дно круглої форми. Ущільніть основу, притиснувши її ложкою або рукою. Поставте основу в холодильник застигати.
- Збийте вершковий сир з цукровою пудрою до однорідної маси. Розтопіть шоколад на водяній бані.
- Поступово влийте розтоплений шоколад у сирну суміш, збиваючи міксером. Окремо збийте вершки до пишної маси.
- Додайте збиті вершки до шоколадно-сирної суміші. Обережно перемішайте масу лопаткою, рухами зверху донизу.
- Дістаньте з холодильника застиглу основу. Викладіть начинку на основу і розрівняйте її поверхню. Поставте торт в холодильник на 5 годин.
Перед подачею прикрасьте торт тертим шоколадом, ягодами чи фруктами. Також ми ділились рецептом чудового лінивого пирога.