Якщо дощ на вулиці: готуємо курячий шашлик у духовці

Читать на русском
Автор
Курячий шашлик на шпажках у духовці
Курячий шашлик на шпажках у духовці. Фото shuba.life

Дуже ніжно та неймовірно смачно

Жоден пікнік не обходиться без соковитого, ніжного шашлику. Але що робити, якщо на вулиці дощ, а так захотілося улюбленої страви? Пропонуємо приготувати шашлик на власній кухні.

Сьогодні ми разом із Shuba будемо його готувати з курятини. Замаринуємо ми м’ясо в суміші з меду, соєвого соусу, оливкової олії, лимонного соку та подрібненого часнику. Завдяки дивовижному смаку та хрумкій скоринці страва також буде чудовою ідеєю для закуски на фуршетному столі.

Як приготувати курячий шашлик на шпажках

Інгредієнти на 4 порції

  • куряче філе — 2 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • кетчуп — 4 ст. л.;
  • салат, листя — 4 шт.

Для маринаду

  • мед — 1 ст. л.;
  • соус соєвий — 3 ст. л.;
  • олія оливкова Extra Virgin — 2 ст. л.;
  • лимон, сік — 1 ст. л.;
  • часник, зубчики — 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Помідори миємо, нарізаємо кружальцями та солимо.
  2. Миємо, нарізаємо квадратними шматками куряче філе. Солимо і перчимо його.
  3. Для приготування маринаду в мисці змішуємо соєвий соус, лимонний сік, мед та оливкову олію. Туди ж додаємо пропущений через прес часник.
  4. М’ясо викладаємо у підготовлений маринад. Дерев’яні шпажки замочуємо в холодній воді, потім нанизуємо на них підготовлене м’ясо та помідори.
  5. Змащуємо деко олією, розкладаємо на ньому шпажки та відправляємо все в розігріту до 190 градусів духовку на 20-30 хвилин до золотої скоринки.

Овальну страву застилаємо чистим сухим салатним листям і викладаємо на них шашлик. Окремо подаємо кетчуп та мариновані овочі.