Склянка горілки або пара крапель йоду: незвичайні способи перевірити якість ковбаси
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Знадобляться два копійчанні кошти і пару хвилин часу
Без улюбленого олів’є важко уявити наш стіл. Цей салат присутній як на святах, так і під час сімейних посиденьок.
Важливим інгредієнтом улюбленої страви є ковбаса. Однак зараз неможливо бути впевненим в якості продукту. Проте ковбасу можна перевірити на натуральність у домашніх умовах. Ми з "На пенсії" розповімо про два способи.
Як перевірити ковбасу на натуральність
Для першого способу вам знадобиться йод – саме він підкаже, чи є у продукті крохмаль. На варену ковбасу або сосиски потрібно нанести лише кілька крапель йоду і почекати буквально пару хвилин.
Ковбасні вироби після нанесення йоду стали коричневими? Значить, крохмалю у них немає. Якщо сосиски посиніли - значить у них є крохмаль.
Якість копченої ковбаси можна перевірити за допомогою горілки. Метод підійде для продукту, у складі якого немає було приправ, що забарвлюють — наприклад, паприки та червоного перцю.
Щоб перевірити наявність барвників у продукті, потрібно опустити шматочок ковбаси у горілку та почекати п’ять хвилин. Далі варто дістати ковбасу та перемішати розчин. Якщо він забарвився у червоний, рожевий чи оранжевий колір — ковбаса ненатуральна.
Раніше ми розповідали, чому ковбасу нарізають навскіс. Ви точно про це не знали.