Вам навіть розбивати його не доведеться: як визначити свіжість яєць

Читать на русском
Автор
6388
Лайфхакі, про які ви могли не знати
Лайфхакі, про які ви могли не знати. Фото tsn.ua

Спробуйте два способи та виберіть найкращий

Яйця – незамінний продукт на нашій кухні. Ми готуємо з ними пишні омлети на сніданок, використовуємо при приготуванні домашньої випічки та додаємо в найрізноманітніші салати.

Якщо ви сумніваєтеся в якості покупних яєць або якщо цей продукт пролежав у холодильнику тривалий час, то їх якість можна легко перевірити. Ukr.Media ділиться двома способами, для яких вам навіть не доведеться розбивати яйця.

Як перевірити якість яєць, не розбиваючи їх

Перший спосіб був відомий ще нашим бабусям. Для нього вам знадобиться склянка води та яйце.

Налийте в склянку воду, опустіть не яйце і трохи зачекайте. Якщо яйце спливе — краще його не вживати. Якщо ж продукт залишиться на дні склянки, його можна вживати в їжу.

Якщо яйце стоїть вертикально і плаває всередині склянки — воно не дуже свіже, але все ще їстівне. Ви можете зварити його або використовувати при приготуванні пирогів або млинців.

Наступна хитрість стане в нагоді тим, у кого хороший слух. Візьміть яйце і потрясіть його біля вуха. Якщо ви почуєте ворушіння — воно вже є їстівним.

Якщо цих способів недостатньо, можна понюхати яйце. Якщо у нього неприємний запах, значить продукт прострочений.

Також можна перевірити свіжість яєць, розбивши їх та подивившись на консистенцію жовтка та білка. Рідкий і прозорий білок говорить про несвіжість продукту.

Переконалися в якості яєць? Тоді використовуйте їх при приготуванні оладок з яблуками.