Практично ніхто не знає відповіді: чому ковбасу нарізають навскіс

Читать на русском
Автор
4531
Можливо, ви про це навіть не замислювалися
Можливо, ви про це навіть не замислювалися. Фото senfil.net

На це є кілька причин

Важко уявити наше життя без найрізноманітніших ковбас. Ми їмо цей продукт досить часто. І якщо з питанням якості ковбаси ми вже розібралися, то тепер поговоримо про нарізку.

Чи звертали ви увагу, що дуже часто і в магазинах, і на святкових столах ковбаса порізана навскіс? Разом із "ТСН" розповімо, чому саме так.

Легенда про такий спосіб нарізки ковбаси

Існує легенда про одного м’ясника, якому в черевик залізла миша і він пішов на роботу з однією босою ногою. Через це м’ясник не міг зосередитися і нарізав ковбасу навскіс. Потім виявилось, що така ковбаса виглядає більш привабливо і з того часу в магазині почали нарізувати продукт тільки так.

Справжні причини нарізки ковбаси навскіс

Справа в тому, що нарізати продукт таким чином зручніше. М’ясо легше поділяється на окремі скибочки – ковбаса не розвалюється та не втрачає форму.

Крім того, нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса привабливіше виглядає і більше привертає увагу покупців. Крім того, завдяки косому зрізу краще оцінити якість товару, його склад.

Такий надріз також створює ефект, що ковбаси більше, ніж є насправді. Наприклад, для одного бутерброду вистачить 1-2 нарізаних навскіс скибок. Якщо різати рівно, то продукту знадобиться більше.

Також вважається, що смак нарізаних під кутом продуктів відчувається краще завдяки більшій площі зіткнення з ротовою порожниною. До того ж, це один із способів економії — тонкі скибочки під кутом дозволяють "розтягнути" задоволення від довше ковбаси.

До речі, почистити ковбасу можна легко. Вам для цього знадобиться окріп.