Практично ніхто не знає відповіді: чому ковбасу нарізають навскіс
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 4531
На це є кілька причин
Важко уявити наше життя без найрізноманітніших ковбас. Ми їмо цей продукт досить часто. І якщо з питанням якості ковбаси ми вже розібралися, то тепер поговоримо про нарізку.
Чи звертали ви увагу, що дуже часто і в магазинах, і на святкових столах ковбаса порізана навскіс? Разом із "ТСН" розповімо, чому саме так.
Легенда про такий спосіб нарізки ковбаси
Існує легенда про одного м’ясника, якому в черевик залізла миша і він пішов на роботу з однією босою ногою. Через це м’ясник не міг зосередитися і нарізав ковбасу навскіс. Потім виявилось, що така ковбаса виглядає більш привабливо і з того часу в магазині почали нарізувати продукт тільки так.
Справжні причини нарізки ковбаси навскіс
Справа в тому, що нарізати продукт таким чином зручніше. М’ясо легше поділяється на окремі скибочки – ковбаса не розвалюється та не втрачає форму.
Крім того, нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса привабливіше виглядає і більше привертає увагу покупців. Крім того, завдяки косому зрізу краще оцінити якість товару, його склад.
Такий надріз також створює ефект, що ковбаси більше, ніж є насправді. Наприклад, для одного бутерброду вистачить 1-2 нарізаних навскіс скибок. Якщо різати рівно, то продукту знадобиться більше.
Також вважається, що смак нарізаних під кутом продуктів відчувається краще завдяки більшій площі зіткнення з ротовою порожниною. До того ж, це один із способів економії — тонкі скибочки під кутом дозволяють "розтягнути" задоволення від довше ковбаси.
До речі, почистити ковбасу можна легко. Вам для цього знадобиться окріп.