Цих котлет готуйте подвійну порцію: ніхто не повірить, що в них немає м’яса
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Котлети виходять надзвичайно смачними
Сьогодні, 1 серпня, для вірян почався Успенський піст. Ми розповідали, як без тваринних компонентів приготувати апетитне печиво. Тепер ділимось рецептом смачних котлет.
Поєднання грибів, вівсянки та картоплі робить котлети не лише ситними, а й смачними. А свіжа зелень та часник надають їм особливого аромату. "Телеграф" розповідає, як приготувати таку закуску.
Інгредієнти:
- Картопля (відварена) – 200 г
- Вівсяні пластівці – 100 г
- Печериці – 200 г
- Часник – до смаку
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець, спеції — до смаку
- Свіжа зелень
Спосіб приготування:
- Залийте вівсяні пластівці окропом і залиште на 15-20 хвилин, щоб вони розм’якли. В цей час дрібно наріжте гриби та цибулю.
- Обсмажте їх на сковороді до золотистого кольору. Картоплю відваріть до готовності. Також можна використати пюре, яке залишилось, наприклад, від вечері.
- Відварену картоплю розімніть. Змішайте картоплю, розм’якшену вівсянку, обсмажені гриби з цибулею та подрібнений часник.
- Посоліть масу до смаку і ретельно перемішайте. За допомогою ложки або лопатки сформуйте з отриманої маси невеликі оладки.
- Обсмажуйте їх на розпеченій сковороді з додаванням олії до золотистої скоринки з обох боків. Можна викладати на паперові серветки, щоб прибрати зайву олію.
Подавайте котлетки гарячими з улюбленим соусом або свіжою зеленню. Такі котлетки підійдуть не тільки тим, хто дотримується посту — вони можуть стати смачним гарніром до риби або м’яса. Також ми ділились рецептом апетитної пісної юшки.