Цих котлет готуйте подвійну порцію: ніхто не повірить, що в них немає м’яса

Читать на русском
Автор
Дуже смачна та ситна страва
Дуже смачна та ситна страва. Фото shuba.life

Котлети виходять надзвичайно смачними

Сьогодні, 1 серпня, для вірян почався Успенський піст. Ми розповідали, як без тваринних компонентів приготувати апетитне печиво. Тепер ділимось рецептом смачних котлет.

Поєднання грибів, вівсянки та картоплі робить котлети не лише ситними, а й смачними. А свіжа зелень та часник надають їм особливого аромату. "Телеграф" розповідає, як приготувати таку закуску.

Інгредієнти:

  • Картопля (відварена) – 200 г
  • Вівсяні пластівці – 100 г
  • Печериці – 200 г
  • Часник – до смаку
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції — до смаку
  • Свіжа зелень

Спосіб приготування:

  1. Залийте вівсяні пластівці окропом і залиште на 15-20 хвилин, щоб вони розм’якли. В цей час дрібно наріжте гриби та цибулю.
  2. Обсмажте їх на сковороді до золотистого кольору. Картоплю відваріть до готовності. Також можна використати пюре, яке залишилось, наприклад, від вечері.
  3. Відварену картоплю розімніть. Змішайте картоплю, розм’якшену вівсянку, обсмажені гриби з цибулею та подрібнений часник.
  4. Посоліть масу до смаку і ретельно перемішайте. За допомогою ложки або лопатки сформуйте з отриманої маси невеликі оладки.
  5. Обсмажуйте їх на розпеченій сковороді з додаванням олії до золотистої скоринки з обох боків. Можна викладати на паперові серветки, щоб прибрати зайву олію.

Подавайте котлетки гарячими з улюбленим соусом або свіжою зеленню. Такі котлетки підійдуть не тільки тим, хто дотримується посту — вони можуть стати смачним гарніром до риби або м’яса. Також ми ділились рецептом апетитної пісної юшки.