Чудовий спосіб утилізувати перець: приготуйте з нього гостро-солодкий соус до шашлику
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 768
Із задоволенням куштуватимете такий соус взимку
Болгарський перець є досить популярним овочем серед українців. Городники його вирощують та потім додають до салатів чи готують смачні закуски.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом гостренького пікантного соусу, яким можна буде насолоджуватися упродовж зими. Він стане ідеальним доповненням не лише до шашлику, але й до овочів на грилі, чи заправкою для салатів. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "kitchen_ladyboss".
Як приготувати гостро-солодкий соус з болгарського перцю
Інгредієнти:
- перець болгарський – 600 г;
- гострий перець – 250 г;
- оцет – 9% — 100 мл;
- сіль – 1 ч. л. з гіркою;
- цукор – 600 г;
- крохмаль кукурудзяний – 15 г;
- вода до крохмалю – 100 мл;
Спосіб приготування:
- Болгарський перець почистити, гострий обрізати, але насіння залишити. Перемолоти їх через м'ясорубку.
- Додати сіль та цукор і залишити на 10 хв.
- Додати воду та оцет.
- Каструлю поставити на плиту та варити 15 хв з часу закипання.
- Воду змішати з крохмалем, влити до киплячої суміші та варити ще 2-3 хвилини.
- Розлити по стерильним баночкам, вкутати і залишити до повного охолодження.
Раніше ми публікували чудовий рецепт консервації огірочків на зиму. Навіть банки стерилізувати не доведеться.