Найкращий рецепт огірків: нічого не потрібно стерилізувати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Дуже проста консервація
Ми розповідали, чи можна їсти варення, в якому "завелась" пліснява. Тепер ділимось чудовим рецептом консервації огірочків на зиму.
Рецепт маринування огірків, яким поділились на порталі "Господинька", передається з покоління в покоління і недарма! Він простий, не потребує стерилізації, а огірки виходять хрусткими, ароматними та дуже смачними.
Інгредієнти:
- Огірки (скільки вміститься)
- Листя чорної смородини — 3-4 шт.
- Петрушка — 2-3 гілочки
- Кріп — 1 парасолька
- Часник — 2-3 зубчики
- Лавровий лист — 1 шт.
- Перець горошком — 4-5 шт.
- Гвоздика — 2-3 шт.
- Сіль — 70 г
- Цукор — 3-4 ст. л.
- Оцет 70% — 1 неповна ст. л. (або 6-7 ст. л. 9% оцту)
Спосіб приготування:
- Огірки добре помийте. Зелень (петрушку, кріп) та листя чорної смородини промийте й обсушіть. Часник очистіть.
- На дно чистих банок розкладіть спеції: лавровий лист, перець горошком, гвоздику. Додайте зелень та часник. Заповніть банки огірками, намагаючись укласти їх якомога щільніше.
- Доведіть воду до кипіння й залийте нею огірки доверху. Накрийте банки кришками і залиште на 30-40 хвилин.
- Злийте воду з банок назад у каструлю. Додайте сіль та цукор, доведіть до кипіння. Влийте оцет і добре перемішайте.
- Гарячим розсолом залийте огірки в банках доверху. Закатайте банки. Щільно закрийте банки кришками.
- Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою або рушником. Залиште на добу, щоб огірки охололи.
Після того, як огірки охолонуть, їх можна зберігати в прохолодному місці. Також ми розповідали, що робити, якщо огірки вийшли занадто солоними.