Найкращий рецепт огірків: нічого не потрібно стерилізувати

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт огірочків на зиму Новина оновлена 20 травня 2024, 11:44
Чудовий рецепт огірочків на зиму. Фото РБК

Дуже проста консервація

Ми розповідали, чи можна їсти варення, в якому "завелась" пліснява. Тепер ділимось чудовим рецептом консервації огірочків на зиму.

Рецепт маринування огірків, яким поділились на порталі "Господинька", передається з покоління в покоління і недарма! Він простий, не потребує стерилізації, а огірки виходять хрусткими, ароматними та дуже смачними.

Інгредієнти:

  • Огірки (скільки вміститься)
  • Листя чорної смородини — 3-4 шт.
  • Петрушка — 2-3 гілочки
  • Кріп — 1 парасолька
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець горошком — 4-5 шт.
  • Гвоздика — 2-3 шт.
  • Сіль — 70 г
  • Цукор — 3-4 ст. л.
  • Оцет 70% — 1 неповна ст. л. (або 6-7 ст. л. 9% оцту)

Спосіб приготування:

  1. Огірки добре помийте. Зелень (петрушку, кріп) та листя чорної смородини промийте й обсушіть. Часник очистіть.
  2. На дно чистих банок розкладіть спеції: лавровий лист, перець горошком, гвоздику. Додайте зелень та часник. Заповніть банки огірками, намагаючись укласти їх якомога щільніше.
  3. Доведіть воду до кипіння й залийте нею огірки доверху. Накрийте банки кришками і залиште на 30-40 хвилин.
  4. Злийте воду з банок назад у каструлю. Додайте сіль та цукор, доведіть до кипіння. Влийте оцет і добре перемішайте.
  5. Гарячим розсолом залийте огірки в банках доверху. Закатайте банки. Щільно закрийте банки кришками.
  6. Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою або рушником. Залиште на добу, щоб огірки охололи.

Після того, як огірки охолонуть, їх можна зберігати в прохолодному місці. Також ми розповідали, що робити, якщо огірки вийшли занадто солоними.