Карпатський грибник поділився найкращим рецептом маринованих грибів на зиму: розкішний делікатес (відео)

Читать на русском
Автор
3333
Взимку кожна така баночка буде скарбом
Взимку кожна така баночка буде скарбом. Фото eatsmarter.com

Простий перевірений рецепт маринованих грибочків

Триває грибний сезон. А це означає, що чимало страв готуються з ароматними лісовими грибами. Ми розповідали, чи треба їх мити перед приготуванням. Тепер поділимось особливо вдалим рецептом консервації.

Як закрити гриби, розповів карпатський грибник на кулінарному ютуб-каналі "Онишкевичі". В відео показали, як заготовляти саме білі гриби, однак цей спосіб підходить для всіх їстівних грибів. Головне — точно дотримуватись пропорцій, і все у вас вийде.

Інгредієнти:

  • Свіжі білі гриби (або інші їстівні гриби)
  • Вода
  • Сіль — 3 чайні ложки на літр води
  • Цукор — 2 столові ложки на літр води
  • Оцет (9%) — 50 мл на літр води + 1 столова ложка на банку 750 мл
  • Лавровий лист
  • Чорний перець горошком
  • Духмяний перець горошком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть гриби, видаляючи будь-який бруд або сміття. Наріжте великі гриби бажаного розміру.
  2. Помістіть гриби у велику каструлю і залийте водою, залишивши близько 5-6 сантиметрів вільного місця зверху. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько години, постійно знімаючи піну.
  3. Поки гриби варяться, приготуйте розсіл. Для цього в окремій каструлі слід з’єднати воду, сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння і помішуйте, поки сіль і цукор не розчиняться.
  4. Злийте бланшовані гриби та щільно викладіть їх у чисті стерилізовані банки. Додайте в кожну банку лавровий лист і кілька горошин перцю.
  5. Налийте гарячий розсіл на гриби, залишивши приблизно сантиметр вільного простору. Залишається накрити банки кришками та стерилізувати у каструлі з водою — 20 хвилин після закипання.
  6. Додаємо 1 столову ложку оцту в кожну банку об’ємом 750 мл. Закручуємо кришками.

Дайте банкам повністю охолонути, перш ніж зберігати в прохолодному темному місці. Також ми ділились чудовим рецептом аджики на зиму.