До сніданку чи на перекус: ці ліниві пиріжки з ковбасою ви приготуєте за 30 хвилин без розкочування (відео)

Читать на русском
Автор
Смачно, просто, швидко
Смачно, просто, швидко. Фото 1000.menu

Чудовий сніданок чи перекус

Вранці ми, як правило, кудись поспішаємо і часу на приготування складних страв немає. Однак господині винайшли безліч рецептів страв, які готуються легко та просто, виходять ситними та смачними.

Зокрема, на сніданок можна приготувати гранолу, тости з яйцем або ж пухкий омлет. А сьогодні ми хочем поділитися ще одним цікавим рецептом — лінивих пиріжків з ковбасою та сиром. А опублікували його на YouTube-каналі Лілії Цвіт.

Як приготувати ліниві пиріжки з ковбасою

Інгредієнти (на 12 шт.):

Тісто

  • кефір — 250 мл;
  • вода — 40 мл;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • сода — 1/2 ч. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 240 г;

Начинка

  • ковбаса копчена — 200 г
  • кріп — пучок (30 г)
  • цибуля зелена — пучок (50 г)

Дріжджі можна замінити содою, а вершкове масло — олією.

Спосіб приготування:

1.Яйце, кефір і вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника. Для пишності бажано, щоб усі інгредієнти були однієї температури.

2.Вершкове масло розтопити у мікрохвильовці, змішати з кефіром та яйцем.

3.Всипати цукор, сіль, дріжджі та 2 ложки борошна.

4.Перемішати до однорідності та залишити опару настоятися на 5-10 хвилин. Якщо готуєте страву на соді, то можна одразу переходити до наступної дії.

5.Поки настоюється опара, натерти сир на тертці та нарізати ковбасу кубиком.

6.У миску з кефіром вмішати начинку та решту борошна. За бажанням додати зелену цибулю або іншу зелень. Замісити густе липке тісто.

7.На сковороді розігріти соняшникову олію.

8.Викласти тісто ложкою та обсмажити пиріжки з обох боків до золотистості.

9.Під час приготування зробити вогонь невеликим і накрити сковороду кришкою, щоб вироби не були сирими всередині.