Ефектний, вологий, ароматний: цей апельсиновий кекс точно сподобається близьким

Читать на русском
Автор
Від цієї смакоти ніхто не встоїть
Від цієї смакоти ніхто не встоїть. Фото instagram.com

Випічка виходить вологою, але ніжною при цьому

Апельсин – це універсальний фрукт, який використовується не тільки в десертах, а й у солоних стравах. Його соковита кислинка чудово поєднується з м’ясом, рибою та навіть субпродуктами. Наприклад, салат із печінкою та апельсином – це вдалий баланс ніжності та свіжості.

Проте сьогодні ми пропонуємо приготувати апельсинову випічку – ароматний морквяно-апельсиновий пиріг. Ніжне тісто, приємна цитрусова нотка та природна солодкість моркви роблять його особливо смачним. Цей пиріг виходить м’яким, вологим і яскравим не тільки за смаком, а й на вигляд. Ідеальний варіант для сімейного чаювання чи затишного сніданку! А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "lizaglinskaya".

Як приготувати морквяно-апельсиновий кекс

Інгредієнти:

  • морква – 200 г;
  • цедра апельсина – 1 шт.;
  • яйця – 200 г;
  • олія – 100 мл;
  • цукор – 250 г;
  • сметана 20% — 100 г;
  • борошно – 220 г;
  • розпушувач – 5 г;
  • кориця – 2 г;
  • волоські горіхи – 100 г;

Інгредієнти для вершкового крему:

  • вершковий сир – 200 г;
  • вершки 30-35% — 100 мл;
  • цукрова пудра – 40 г;
  • цедра апельсина – 1 шт.;

Спосіб приготування:

1.Для приготування тіста потрібно змішати яйця, цукор, апельсинову цедру, сметану, та олію.

2.Додати борошно з розпушувачем і корицею.

3.Додати натерту моркву та смажені волоські горіхи.

4.Покласти тісто у форму для кексів, заповнивши її на 2/3.

5.Випікати у заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці близько 40-50 хв.

6.Для приготування крему збити міксером вершковий сир з цукровою пудрою та апельсиновою цедрою. Збити вершки окремо.

7.Змішати обидві маси та ще трохи збити.

8.За допомогою фігурної насадки "Закрита зірка" викласти крем на охолоджений кекс.