Курячі стегна в вершково-грибному соусі: смачно, як в ресторані, просто, як вдома

Читать на русском
Автор
Ніжні курячі стегна з грибним соусом
Ніжні курячі стегна з грибним соусом. Фото скріншот Instagram

Простий рецепт для затишної вечері

Навіть звичайні курячі стегна можна приготувати так, що вони будуть на смак наче ресторанна страва. Для цього достатньо додати до страви смачний соус.

Пропонуємо спробувати приготувати курячі стегна з грибним соусом за рецептом від блогерки recepti_dariko. Ця страва для тих, хто цінує затишок та смачну домашню їжу, але при цьому не любить складних приготувань.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця 8 штук;
  • сіль, перець, спеції для курки;
  • пармезан 30 г;
  • олія змастити форму

Соус:

  • печериці 200 г;
  • вершки 20% 250 мл;
  • масло гхі (або вершкове) для смаження;
  • сіль, перець.

Етапи приготування:

  1. Стегенця вимиті та й обсушені натерти сіллю та спеціями, дати промаринуватись хоча б 30 хвилин.
  2. Гриби подрібнити та підсмажити на маслі хвилин 10, поперчити та посолити. Влити вершки, після закипання томити 5 хвилин на малому вогні.
  3. Форму для запікання змастити олією. Викласти стегенця, випікати 35 хвилин при температурі 180 градусів.
  4. Залити готовим соусом, посипати пармезаном. Випікати ще 10-15 хвилин
  5. Готову вечерю посипати свіжою зеленню.