Ми використовуємо Куки!

Кабачки за цим рецептом стануть вашою улюбленою закускою: навіть м'ясо не знадобиться

Читать на русском
Автор
650
Ідеальні мариновані кабачки
Ідеальні мариновані кабачки. Фото Колаж "Телеграф"

Ця закуска виходить соковитою, ароматною та пряною

Мариновані кабачки за цим рецептом виходять ароматними, пікантними та в міру гострими. Вони стануть чудовою закускою до основних страв або як доповнення до гарніру.

Готуються кабачки просто: їх потрібно обсмажити, а потім залити ароматною заправкою. Вже за пів години в холодильнику закуска з кабачків готова до вживання, але чим довше вона постоїть — тим смачнішою буде.

Рецептом поділилися на порталі "Сенсація".

Інгредієнти:

  • Кабачки – 800 г
  • Олія (рослинна) – 3 ст.л
  • Часник – 4 зубчики
  • Кріп і петрушка (пучок)
  • Лимонний сік – 4 ст.
  • Цукор — 1 ч.л
  • Сіль, перець – на смак

Як приготувати мариновані кабачки?

  1. Розріжте кожен кабачок навпіл, а потім наріжте тонкими слайсами (приблизно 5 мм завтовшки).
  2. Змішайте нарізані кабачки з олією. Розігрійте суху пательню і викладіть на неї слайси кабачка. Обсмажуйте по 3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Дайте обсмаженим кабачкам охолонути.
  3. Дрібно наріжте кріп та петрушку. Подрібніть часник. Змішайте зелень і часник. Додайте лимонний сік, цукор, сіль та чорний мелений перець. Добре перемішайте – заправка готова.
  4. Викладіть шар кабачків у контейнер, трохи посоліть їх, потім викладіть частину заправки. Повторюйте шари, поки не закінчаться всі кабачки та заправка.
  5. Накрийте контейнер кришкою та поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин. Чим довше кабачки настоюватимуться, тим смачнішими вони стануть.