
-
2 г
Приготування
-
6
порцій
Цей торт можна назвати одним з найвишуканіших десертів. Він складається з ніжного мигдалевого бісквіта, ароматного кавового сиропу, шоколадного ганашу, повітряного масляного крему та блискучої глазурі. Все це створює неповторний смак.
Так, приготування торта "Опера" потребує терпіння та часу, але не лякайтесь — все робиться поступово і цілком під силу навіть вдома. Дотримуйтесь рецепта від Лізи Глінської крок за кроком — і у вас вийде справжній французький десерт, яким можна сміливо пригощати гостей або побалувати себе.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
160 г
-
100+50 г
-
50 г
-
100 г
-
35 г
-
100 г
Кавовий сироп
-
150 мл
-
100 г
-
2 г
Шоколадний ганаш
-
80 г
-
80 мл
-
15 г
Масляний крем
-
80 г
-
50 мл
-
60 г
-
130 г
-
2 г
Шоколадна глазур
-
100 мл
-
100 г
-
15 г
-
15 г
-
20 мл
Етапи приготування
-
Готуємо мигдалевий бісквіт. Збийте яйця з першою частиною цукру до збільшення об'єму. Окремо змішайте борошно, мигдалеве борошно та розтоплене масло, додайте до яєчної маси. Окремо збийте білки з другою частиною цукру до стійких піків, обережно вмішайте в тісто. Вилийте тісто на деко 30х40 см з пергаментом і випікайте в розігрітій до 190°C духовці 8-10 хв. Охолодіть бісквіт, перевернувши на чистий пергамент.
-
Готуємо шоколадний ганаш: Прогрійте вершки до паріння, залийте ними шоколад, перемішайте. Додайте холодне масло і знову перемішайте.
-
Виріжте 3 шари бісквіта розміром 18х18 см (один шар може складатися з двох частин). Один шар змастіть розтопленим шоколадом (25 г) і поставте в холодильник на 5 хв.
-
Готуємо масляний крем: Збийте жовтки. Зваріть кавовий сироп (вода, цукор, кава) до 116°C. Гарячий сироп тонкою цівкою влийте до жовтків, продовжуючи збивати до охолодження. Додайте вершкове масло кімнатної температури та збийте до пишної консистенції.
-
Збираємо торт. На обгорнуту плівкою дощечку поставте металеву форму 18х18 см. Викладіть на дно бісквіт із шоколадом (шоколадом донизу), інтенсивно просочіть кавовим сиропом. Розподіліть половину масляного крему.
-
Викладіть другий бісквіт, просочіть сиропом. Розподіліть шоколадний ганаш.
-
Викладіть третій бісквіт, просочіть сиропом та розподіліть решту масляного крему.
-
Охолодіть торт в холодильнику, потім 15-20 хв в морозилці.
-
Для приготування шоколадної глазурі змішайте шоколад, мед, вершки та сироп. Прогрійте в мікрохвильовій печі, перемішайте. Додайте масло, перемішайте. Пробийте блендером, процідіть через сито. Температура глазурі 36-38°C.
-
Вийміть торт з форми. Розрівняйте поверхню крему. Покрийте торт глазур'ю (боки не потрібно). Охолодіть до стабілізації глазурі. Обріжте нерівні краї (1,5 см). Перекладіть на тарілку. За бажанням, розтопіть трохи чорного шоколаду і зробіть напис "Опера".