Ми використовуємо Куки!

Торт "Опера"

Читать на русском
Автор
Торт "Опера"
  • 2 г

    Приготування

  • 6

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Цей торт можна назвати одним з найвишуканіших десертів. Він складається з ніжного мигдалевого бісквіта, ароматного кавового сиропу, шоколадного ганашу, повітряного масляного крему та блискучої глазурі. Все це створює неповторний смак.

Так, приготування торта "Опера" потребує терпіння та часу, але не лякайтесь — все робиться поступово і цілком під силу навіть вдома. Дотримуйтесь рецепта від Лізи Глінської крок за кроком — і у вас вийде справжній французький десерт, яким можна сміливо пригощати гостей або побалувати себе.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Кавовий сироп

Шоколадний ганаш

Масляний крем

Шоколадна глазур

Етапи приготування

  1. Готуємо мигдалевий бісквіт. Збийте яйця з першою частиною цукру до збільшення об'єму. Окремо змішайте борошно, мигдалеве борошно та розтоплене масло, додайте до яєчної маси. Окремо збийте білки з другою частиною цукру до стійких піків, обережно вмішайте в тісто. Вилийте тісто на деко 30х40 см з пергаментом і випікайте в розігрітій до 190°C духовці 8-10 хв. Охолодіть бісквіт, перевернувши на чистий пергамент.

  2. Готуємо шоколадний ганаш: Прогрійте вершки до паріння, залийте ними шоколад, перемішайте. Додайте холодне масло і знову перемішайте.

  3. Виріжте 3 шари бісквіта розміром 18х18 см (один шар може складатися з двох частин). Один шар змастіть розтопленим шоколадом (25 г) і поставте в холодильник на 5 хв.

  4. Готуємо масляний крем: Збийте жовтки. Зваріть кавовий сироп (вода, цукор, кава) до 116°C. Гарячий сироп тонкою цівкою влийте до жовтків, продовжуючи збивати до охолодження. Додайте вершкове масло кімнатної температури та збийте до пишної консистенції.

  5. Збираємо торт. На обгорнуту плівкою дощечку поставте металеву форму 18х18 см. Викладіть на дно бісквіт із шоколадом (шоколадом донизу), інтенсивно просочіть кавовим сиропом. Розподіліть половину масляного крему.

  6. Викладіть другий бісквіт, просочіть сиропом. Розподіліть шоколадний ганаш.

  7. Викладіть третій бісквіт, просочіть сиропом та розподіліть решту масляного крему.

  8. Охолодіть торт в холодильнику, потім 15-20 хв в морозилці.

  9. Для приготування шоколадної глазурі змішайте шоколад, мед, вершки та сироп. Прогрійте в мікрохвильовій печі, перемішайте. Додайте масло, перемішайте. Пробийте блендером, процідіть через сито. Температура глазурі 36-38°C.

  10. Вийміть торт з форми. Розрівняйте поверхню крему. Покрийте торт глазур'ю (боки не потрібно). Охолодіть до стабілізації глазурі. Обріжте нерівні краї (1,5 см). Перекладіть на тарілку. За бажанням, розтопіть трохи чорного шоколаду і зробіть напис "Опера".