Як приготувати картоплю фрі в духовці: смак, як у ресторані, але без зайвої олії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 783
Рецепт хрусткої картоплі без фритюрниці
Якщо ви любите картоплю фрі, але намагаєтеся готувати більш корисні варіанти, цей рецепт вам знадобиться. Запечена в духовці картопля виходить такою ж рум’яною і хрусткою, як у фритюрниці, але для її приготування потрібно значно менше олії. А ароматна суміш спецій робить її не лише смачною, але й по-справжньому апетитною.
Рецептом поділилися на YouTube-каналі KAZAN.
Інгредієнти
- Картопля – 700 г
- Солодка паприка – 1 год.
- Сушений часник – 1/2 ч. л.
- Приправа для картоплі
- Сіль
- Оливкова олія
Етапи приготування
- Картоплю наріжте скибочками або брусочками однакового розміру.
- Помістіть нарізану картоплю в миску з холодною водою, щоб видалити надлишки крохмалю. Це допоможе зробити картоплю більш хрусткою.
- Ретельно висушіть картоплю паперовими рушниками.
- Перекладіть картоплю у глибоку миску. Додайте оливкову олію, солодку паприку, сушений часник, приправу для картоплі та сіль.
- Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб кожна скибочка картоплі була рівномірно покрита олією та спеціями.
- Розігрійте духовку до 200–220 градусів.
- Застеліть деко пергаментним папером.
- Викладіть картоплю на деко в один шар, намагаючись, щоб скибочки не накладалися одна на одну.
- Поставте деко в розігріту духовку і запікайте 25–30 хвилин (час залежить від духовки та розміру нарізки).
- Приблизно через 15–20 хвилин можна обережно перевернути картоплю лопаткою, щоб вона рівномірно підрум’янилася з усіх боків.