Як приготувати картоплю фрі в духовці: смак, як у ресторані, але без зайвої олії

Читать на русском
Автор
783
Картопля фрі в домашніх умовах
Картопля фрі в домашніх умовах. Фото Скріншот YouTube

Рецепт хрусткої картоплі без фритюрниці

Якщо ви любите картоплю фрі, але намагаєтеся готувати більш корисні варіанти, цей рецепт вам знадобиться. Запечена в духовці картопля виходить такою ж рум’яною і хрусткою, як у фритюрниці, але для її приготування потрібно значно менше олії. А ароматна суміш спецій робить її не лише смачною, але й по-справжньому апетитною.

Рецептом поділилися на YouTube-каналі KAZAN.

Інгредієнти

  • Картопля – 700 г
  • Солодка паприка – 1 год.
  • Сушений часник – 1/2 ч. л.
  • Приправа для картоплі
  • Сіль
  • Оливкова олія

Етапи приготування

  1. Картоплю наріжте скибочками або брусочками однакового розміру.
  2. Помістіть нарізану картоплю в миску з холодною водою, щоб видалити надлишки крохмалю. Це допоможе зробити картоплю більш хрусткою.
  3. Ретельно висушіть картоплю паперовими рушниками.
  4. Перекладіть картоплю у глибоку миску. Додайте оливкову олію, солодку паприку, сушений часник, приправу для картоплі та сіль.
  5. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб кожна скибочка картоплі була рівномірно покрита олією та спеціями.
  6. Розігрійте духовку до 200–220 градусів.
  7. Застеліть деко пергаментним папером.
  8. Викладіть картоплю на деко в один шар, намагаючись, щоб скибочки не накладалися одна на одну.
  9. Поставте деко в розігріту духовку і запікайте 25–30 хвилин (час залежить від духовки та розміру нарізки).
  10. Приблизно через 15–20 хвилин можна обережно перевернути картоплю лопаткою, щоб вона рівномірно підрум’янилася з усіх боків.