Дуже смачно і просто: як за 15 хвилин приготувати іспанський десерт з корицею

Читать на русском
Автор
Як приготувати чурос - іспанський десерт з заварного тіста
Як приготувати чурос - іспанський десерт з заварного тіста. Фото Колаж Телеграфу

Чурос виходить хрусткий зовні та ніжний всередині

Прості та швидкі у приготуванні десерти завжди виручають, коли хочеться чогось солодкого. Саме до таких відносяться чурос — смажені палички з заварного тіста, приписані цукром із корицею. Для їх приготування потрібні лише кілька простих інгредієнтів, які зазвичай є на кухні. Зовні чурос хрусткі, а всередині ніжні та м’які. Особливо смачно їсти ці палички, вмочуючи в густий шоколадний соус. Такий десерт створює відчуття тепла й затишку під час будь-якого чаювання.

Рецептом поділилася кулінарна блогерка tetyana.pr. Вона пропонує готувати чурос вигляді колечок.

Інгредієнти

  • Вода — 200 мл
  • Цукор — 1 ст.л
  • Сіль — щіпка
  • Маргарин — 55 г
  • Борошно — 200 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Для посипки: цукор змішаний з корицею

Як приготувати

  1. В сковорідку налити воду, додати цукор, сіль, маргарин і довести до кипіння.
  2. Одразу всипати просіяне борошно і мішати на вогні, поки тісто стане гладким та почне відходити від стінок сковороди.
  3. Зняти з вогню та залишити на 5 хвилин, щоб остудити.
  4. Додати яйце та ще раз добре перемішати.
  5. Далі можна формувати будь-яку форму і смажити на розігрітій олії.
  6. Наприкінці обваляти в кориці з цукром.