Як приготувати ідеальні деруни: покроковий рецепт

Читать на русском
Автор
2918
Як приготувати ідеальні деруни: покроковий рецепт
  • 20 хв

    Приготування

  • 2

    порції

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Деруни — одна з найулюбленіших страв для багатьох. Аромат, що розлетиться кухнею та квартирою — негайно збере всю родину за одним столом!

Це проста, але ситна страва з тертої картоплі готується з різними варіаціями. Популярність дерунів пояснюється доступністю інгредієнтів і простотою приготування. Хрусткі ззовні та ніжні всередині картопляні оладки можна готувати на сніданок, обід, вечерю або перекус. Ми пропонуємо вам класичний рецепт цієї страви.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. img

    Почистіть 5-6 середніх картоплин і 1 велику цибулину. Подрібніть овочі на тертці або за допомогою кухонного комбайна.

  2. img

    Злийте зайву рідину. Додайте 2 яйця і 2 ст.л. борошна, добре перемішайте. Посоліть і поперчіть.

  3. img

    На сковороді розігрійте трохи олії й столовою ложкою викладайте тісто. Смажте під кришкою до рум'яної скоринки.

Як і з чим подавати

Деруни особливо смачні з часниковим, сметанним соусом або з грибною підливою. Їх також можна подавати зі смаженими грибами, шкварками або тушкованим м’ясом. У піст деруни можна їсти з овочевим рагу або яблучним соусом — вийде незвичайно та смачно.