Як приготувати ідеальні деруни: покроковий рецепт
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2996
-
20 хв
Приготування
-
2
порції
-
Деруни — одна з найулюбленіших страв для багатьох. Аромат, що розлетиться кухнею та квартирою — негайно збере всю родину за одним столом!
Це проста, але ситна страва з тертої картоплі готується з різними варіаціями. Популярність дерунів пояснюється доступністю інгредієнтів і простотою приготування. Хрусткі ззовні та ніжні всередині картопляні оладки можна готувати на сніданок, обід, вечерю або перекус. Ми пропонуємо вам класичний рецепт цієї страви.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
5 - 6 шт
-
1 шт
-
2 шт
-
2 ст. л.
-
до смаку
-
до смаку
-
2 - 3 ст. л.
Етапи приготування
-
Почистіть 5-6 середніх картоплин і 1 велику цибулину. Подрібніть овочі на тертці або за допомогою кухонного комбайна.
-
Злийте зайву рідину. Додайте 2 яйця і 2 ст.л. борошна, добре перемішайте. Посоліть і поперчіть.
-
На сковороді розігрійте трохи олії й столовою ложкою викладайте тісто. Смажте під кришкою до рум'яної скоринки.
Як і з чим подавати
Деруни особливо смачні з часниковим, сметанним соусом або з грибною підливою. Їх також можна подавати зі смаженими грибами, шкварками або тушкованим м’ясом. У піст деруни можна їсти з овочевим рагу або яблучним соусом — вийде незвичайно та смачно.