-
30 хв
Приготування
-
3
порції
-
Соус із печериць виходить ароматним, із приголомшливим вершковим смаком, будь-яка страва з ним стає набагато апетитнішою!
Цей ароматний вершковий соус із печериць зробить смачнішими звичайні макарони, картоплю чи курку. Готується він за лічені хвилини, а в результаті виходить майже ресторанна страва. Головний секрет — не поспішати на етапі випаровування вершків, щоб соус вийшов потрібної густоти та консистенції. А дрібка мускатного горіха і ложка лимонного соку додадуть йому неповторної родзинки.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
по вкусу
-
150 г.
-
200 мл.
-
50 г.
-
1 шт.
-
1 ст.л.
-
1 шт.
-
1 ст.л.
-
по вкусу
-
по вкусу.
Етапи приготування
-
Наріжте цибулю дрібними кубиками, а печериці — пластинками.
-
На сковороді розтопіть вершкове масло. Опустіть в нього нарізану цибулю, посоліть і поперчіть її одразу. Пасеруйте на середньому вогні доти, поки цибуля не стане прозорою.
-
Викладіть до цибулі нарізані печериці. Смажте, періодично помішуючи, поки гриби трохи підрум'яняться.
-
Влийте вершки, додайте часник, дрібку тертого мускатного горєха, а також додайте сіль та перець за смаком, якщо це необхідно.
-
Перемішайте соус і тушкуйте його на невеликому вогні приблизно 15–20 хвилин. Це потрібно, щоб вершки випарувалися і соус загус до потрібної консистенції.
-
Натріть на дрібній тертці буквально 1 столову ложку сиру і додайте його в соус.
-
Швидко перемішайте, щоб сир розплавився. Додайте 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку. Вимкніть плиту і подавайте соус.
Як і з чим подавати
Цей універсальний грибний соус смакує з багатьма стравами. Подавайте його до пасти. Достатньо просто змішати щойно зварені та ще гарячі спагеті, фетучіні чи пене з готовим соусом прямо в глибокій мисці.
Також він буде чудовим доповненням до курячого філе, індички чи свинини. Просто полийте соусом шматочки м'яса на тарілці.
Спробуйте подати грибний соус із вершками до картопляного пюре, вареної картоплі, дерунів чи рису.
Подавати соус краще гарячим або теплим, щойно знятим із плити. Якщо він загус після охолодження, його легко можна розігріти на невеликому вогні, додавши трохи вершків або бульйону до бажаної консистенції.