-
20 хв
Приготування
-
4
порції
Незвичайний та дуже корисний салатик з броколі, журавлиною та горіхами — саме те, що додасть вашому організму сил у зимовий час. Заряд енергії та гарний настрій гарантовані!
У цьому яскравому салаті з броколі з журавлиною та горіхами є і свіжість, і кислинка, і вітаміни. Броколі після швидкого бланшування виходить трохи хрусткою, журавлина додає соковитості та надає страві насиченого смаку. Такий салат готується просто і чудово підходить для корисного перекусу чи легкої вечері.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
100 - 150 г
-
0.5 ст. л.
-
1 ч. л.
-
400 г
-
220 г
-
100 г
-
100 - 150 г
-
2 ст. л.
-
2 ст. л.
-
2 ст. л.
-
до смаку
Етапи приготування
-
Розберіть броколі на суцвіття. Занадто великі суцвіття розріжте навпіл.
-
Поставте велику каструлю з водою на сильний вогонь, додайте сіль і доведіть до кипіння.
-
Опустіть броколі в киплячу воду на 30 секунд, потім перекладіть у миску з крижаною водою.
-
Коли броколі охолоне, повністю просушіть її за допомогою паперового рушника.
-
Змішайте броколі з журавлиною, мигдалем та кубиками сиру.
-
Для заправки змішайте майонез, оцет, цукор, цедру цілого лимона, 1 столову ложку лимонного соку, перець та сіль.
-
Заправте салат, перемішайте та поставте в холодильник на 15–30 хвилин.
Як і з чим подавати
Подавайте салат охолодженим. Він стає ще смачнішим після короткого "відпочинку" в холодильнику. Страва добре поєднується з м'ясом та запеченою рибою. Також такий салат можна їсти просто з тостами з цільнозернового хліба.