Незвичайний салат з броколі, журавлиною та горіхами

Читать на русском
Автор
Незвичайний салат з броколі, журавлиною та горіхами
  • 20 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Незвичайний та дуже корисний салатик з броколі, журавлиною та горіхами — саме те, що додасть вашому організму сил у зимовий час. Заряд енергії та гарний настрій гарантовані!

У цьому яскравому салаті з броколі з журавлиною та горіхами є і свіжість, і кислинка, і вітаміни. Броколі після швидкого бланшування виходить трохи хрусткою, журавлина додає соковитості та надає страві насиченого смаку. Такий салат готується просто і чудово підходить для корисного перекусу чи легкої вечері.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Розберіть броколі на суцвіття. Занадто великі суцвіття розріжте навпіл.

  2. Поставте велику каструлю з водою на сильний вогонь, додайте сіль і доведіть до кипіння.

  3. Опустіть броколі в киплячу воду на 30 секунд, потім перекладіть у миску з крижаною водою.

  4. Коли броколі охолоне, повністю просушіть її за допомогою паперового рушника.

  5. Змішайте броколі з журавлиною, мигдалем та кубиками сиру.

  6. Для заправки змішайте майонез, оцет, цукор, цедру цілого лимона, 1 столову ложку лимонного соку, перець та сіль.

  7. Заправте салат, перемішайте та поставте в холодильник на 15–30 хвилин.

Як і з чим подавати

Подавайте салат охолодженим. Він стає ще смачнішим після короткого "відпочинку" в холодильнику. Страва добре поєднується з м'ясом та запеченою рибою. Також такий салат можна їсти просто з тостами з цільнозернового хліба.