Домашній кетчуп

Читать на русском
Автор
Домашній кетчуп
  • 5 г

    Приготування

  • 12

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Ви досі купуєте кетчуп у магазині? Чи не час спробувати здоровішу альтернативу – кетчуп домашній.

Приготувати його не так складно, як здається, а результат точно потішить. Домашній кетчуп не тільки не містить консервантів та барвників, але й дозволяє самостійно регулювати солодкість, гостроту та набір улюблених прянощів.

Головне в процесі приготування кетчупу — терпіння. Довге уварювання на повільному вогні необхідне для досягнення тієї самої насиченої густоти та характерного яскравого кольору. Зате в результаті ви отримаєте ароматну заготівлю, яка тішитиме всю вашу родину.

Етапи приготування

  1. Помідори вимийте, виріжте серцевину гострим ножем або спеціальним ножем-зірочкою.

  2. Поріжте не дуже крупно, складіть у велику каструлю, доведіть, помішуючи, до кипіння.

  3. Додайте очищений і дрібно нарізаний корінь імбиру, перець чилі, часник. Кип'ятіть усе разом на слабкому вогні 30 хвилин, доки помідори не обм'якнуть і не дадуть сік.

  4. Протріть масу через сито або спеціальне пристосування, додайте сіль, цукор, оцет та прянощі.

  5. Уварюйте на повільному вогні до потрібної густоти та характерного кольору (1,5–2 години).

  6. Розкладіть по стерилізованих банках, закрийте кришками, переверніть догори дном і залиште так до повного охолодження.

Як і з чим подавати

Кетчуп – універсальний соус. Його можна подавати до смаженого м’яса, шашлику, стейків або домашніх ковбасок на грилі. Також він доповнить картоплю фрі, картоплю по-селянськи, картопляне пюре або макарони. А ще домашній кетчуп можна використовувати для приготування хот-догів, бургерів, додавати його до піци, омлетів.

Крім того, такий кетчуп може стати основою маринадів.