-
5 г
Приготування
-
12
порцій
Ви досі купуєте кетчуп у магазині? Чи не час спробувати здоровішу альтернативу – кетчуп домашній.
Приготувати його не так складно, як здається, а результат точно потішить. Домашній кетчуп не тільки не містить консервантів та барвників, але й дозволяє самостійно регулювати солодкість, гостроту та набір улюблених прянощів.
Головне в процесі приготування кетчупу — терпіння. Довге уварювання на повільному вогні необхідне для досягнення тієї самої насиченої густоти та характерного яскравого кольору. Зате в результаті ви отримаєте ароматну заготівлю, яка тішитиме всю вашу родину.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1/2 ст. л.
-
3 кг
-
250 мл
-
250 г
-
1 шт.
-
3 шт.
-
3 см
-
1/2 ч. л.
-
1/2 ч. л.
-
1 ч. л.
-
2 ч. л.
Етапи приготування
-
Помідори вимийте, виріжте серцевину гострим ножем або спеціальним ножем-зірочкою.
-
Поріжте не дуже крупно, складіть у велику каструлю, доведіть, помішуючи, до кипіння.
-
Додайте очищений і дрібно нарізаний корінь імбиру, перець чилі, часник. Кип'ятіть усе разом на слабкому вогні 30 хвилин, доки помідори не обм'якнуть і не дадуть сік.
-
Протріть масу через сито або спеціальне пристосування, додайте сіль, цукор, оцет та прянощі.
-
Уварюйте на повільному вогні до потрібної густоти та характерного кольору (1,5–2 години).
-
Розкладіть по стерилізованих банках, закрийте кришками, переверніть догори дном і залиште так до повного охолодження.
Як і з чим подавати
Кетчуп – універсальний соус. Його можна подавати до смаженого м’яса, шашлику, стейків або домашніх ковбасок на грилі. Також він доповнить картоплю фрі, картоплю по-селянськи, картопляне пюре або макарони. А ще домашній кетчуп можна використовувати для приготування хот-догів, бургерів, додавати його до піци, омлетів.
Крім того, такий кетчуп може стати основою маринадів.