Цацики – грецький йогуртовий соус з огірком та часником
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1305
-
20 хв
Приготування
-
2
порції
-
Дзадзикі (або цацикі) — традиційна страва грецької кухні. Цей освіжаючий соус готується дуже легко і швидко, а всі інгредієнти зазвичай є під рукою. Завдяки поєднанню ніжного йогурту, свіжого огірка, зелені та часнику, соус чудово доповнює м'ясо, овочі, хліб. Крім того, цацики можна подавати і як окрему страву на перекус. Ділимося рецептом цього смачного та універсального соусу.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
до смаку
-
1 шт
-
240 г
-
2 шт
-
1 ч. л.
-
1 - 2 ч. л.
-
до смаку
-
20 г
Спосіб приготування
- Огірок вимити, зняти шкірку та дрібно натерти. Щоб соус не вийшов рідким, обов'язково потрібно злити зайвий сік або відтиснути через марлю.
- Часник очистити, вимити, обсушити та дрібно посікти або пропустити через часничницю. Зелень вимити, обсушити. Кріп дрібно посікти.
- Змішати тертий огірок, подрібнений часник та кріп. Додати йогурт, оливкову олію і лимонний сік, ретельно перемішати. Приправити сіллю та меленим перцем.
Як і з чим подавати
Подавайте дзадзикі охолодженим у невеликих піалах, попередньо збризнувши оливковою олією та прикрасивши гілочкою кропу. Соус доповнить трохи підсмажений хліб, питу або свіжі овочі (моркву, селеру, помідори). Також дзаздики доповнить смак смаженого м’яса, особливо свинини.
Читай також: Закуска по-грецьки