Гарнір у вінку з лавра: готуємо картопля по-шведськи

Читать на русском
Автор
Гарнір у вінку з лавра: готуємо картопля по-шведськи
  • 30 хв

    Приготування

  • 4

    порції

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Ошатна, смачна і навіть якась душевна ця картопля по-шведськи. Не дуже дієтична страва, але яка ароматна!

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

Духовку розігріти до 200°С.Картоплю ретельно вимити зі щіткою, обсушити.На кожній картопліні зробити якнайбільше тонких поперечних розрізів, не доходячи до кінця. Найзручніше це зробити, зафіксувавши картопля з обох боків дерев'яними обробними дошками.Розігріти оливкову олію, розпустити на ньому вершкове.Додати пропущений через прес часник, дрібку перцю, трохи солі.Зняти з вогню, викласти картоплю і добре перемішати, так щоб масло змастило кожен шматочок.Форму для духовки змастити олією, викласти в неї картопля, в кожну картоплину вставити по лавровому листку. Запікати 30 хвилин.

Як і з чим подавати

Подавати з будь-яким соусом на власний смак. А для основної страви можете вибрати Гуляш з яловичини , соковиті котлети або м'ясо з грибами - Буде смачно!

Порада . Якщо ви в картопляні надрізи вставите скибочки бекону, то готувати основну страву не потрібно буде: і м'ясне, і гарнір уже будуть у вас!

Смачного!