-
30 хв
Приготування
-
4
порції
-
Ошатна, смачна і навіть якась душевна ця картопля по-шведськи. Не дуже дієтична страва, але яка ароматна!
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
10 шт.
-
10 шт.
-
2 ст.л.
-
2 ст.л.
-
5-7 долек
-
по вкусу
-
по вкусу
Спосіб приготування
Духовку розігріти до 200°С.Картоплю ретельно вимити зі щіткою, обсушити.На кожній картопліні зробити якнайбільше тонких поперечних розрізів, не доходячи до кінця. Найзручніше це зробити, зафіксувавши картопля з обох боків дерев'яними обробними дошками.Розігріти оливкову олію, розпустити на ньому вершкове.Додати пропущений через прес часник, дрібку перцю, трохи солі.Зняти з вогню, викласти картоплю і добре перемішати, так щоб масло змастило кожен шматочок.Форму для духовки змастити олією, викласти в неї картопля, в кожну картоплину вставити по лавровому листку. Запікати 30 хвилин.Як і з чим подавати
Подавати з будь-яким соусом на власний смак. А для основної страви можете вибрати Гуляш з яловичини , соковиті котлети або м'ясо з грибами - Буде смачно!
Порада . Якщо ви в картопляні надрізи вставите скибочки бекону, то готувати основну страву не потрібно буде: і м'ясне, і гарнір уже будуть у вас!
Смачного!