
-
1 г
Приготування
-
7
порцій
Порадуйте рідних незвичайною, але дуже апетитною стравою із найдоступніших продуктів — картопляними ньокками.
Ці м’які та ніжні галушки з картоплі готуються всього з кількох простих інгредієнтів: картоплі, борошна та яйця. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як приготувати ньоккі з картоплі в домашніх умовах, щоб вони вийшли смачними, еластичними та не розвалювалися під час варіння.
Багато хто цікавиться, як варити картопляні ньокки правильно, щоб вони не злипалися і не втрачали форму. Насправді процес нескладний, але вимагає уваги до деталей. У цьому покроковому рецепті ви дізнаєтеся, як готувати картопляні ньоккі, як замішувати тісто, формувати вироби й, звичайно, як варити картопляні ньоккі, щоб вони були ідеально м’якими та тримали форму.
Етапи приготування
-
Нагрійте духовку до 200 °С. Проколіть картоплини за допомогою вилки (кожну — 6–10 разів залежно від розміру). Запікайте картоплини протягом 45–60 хвилин, доки вони не стануть м’якими (перевіряйте за допомогою вилки). Для кращого результату переверніть картоплини через півгодини на зворотний бік.
-
Коли картоплини трохи охолонуть — очистіть їх від шкірки і потріть на великій тертці у велику миску. Додайте трохи збите яйце і ретельно перемішайте дерев’яною ложкою.
-
Змішуйте тісто, додаючи потроху борошно. Коли все борошно буде використано, викладіть тісто на поверхню, посипану мукою і продовжуйте вимішувати руками ще близько 5 хвилин. Потім сформуйте з тіста кулю та розділіть її на 6 частин.
-
Візьміть 1 частину і розкотіть з неї ковбаску завтовшки 2 см, розріжте на шматочки довжиною 2,5 см. Тепер ньоккі готові, і їх уже можна варити. Але... Традиційно ньоккі роблять ребристими. Для цього кожен шматочок тіста притисніть до пальця за допомогою увігнутого боку вилки, а потім скачайте тісто назад на вилку за допомогою пальця. Щоб виходило швидко, доведеться трохи попрактикуватися. Якщо тісто прилипатиме до виделки, занурте її в борошно.
-
Викладайте сформовані ньоккі на посипане борошном деко або іншу поверхню в один шар. Потім акуратно висипте ньоккі в киплячу підсолену воду. Після того, як всі ньокки спливуть на поверхню, — готуйте їх ще близько 1-2 хвилин.
-
Виловлюйте ньоккі за допомогою шумівки, щоб не пошкодити їх.
-
У сковорідці на великому вогні розтопіть вершкове масло. Обсмажуйте в ньому ньоккі близько 3 хвилин. Посипте тертим сиром та накрийте кришкою, щоб сир розплавився.
Як і з чим подавати ньокки з картоплі
Картопляні ньокки відмінно поєднуються з різними соусами. Класика — вершкове масло з тертим сиром, наприклад, пармезаном. Також ньоккі чудово поєднуються з томатним соусом, песто, вершковим грибним або сирним соусом. Можна подавати їх з обсмаженими овочами, беконом, куркою або навіть запікати у духовці під сирною скоринкою. Обов’язково посипте свіжою зеленню і додайте трохи свіжомеленого перцю для аромату.