Ми використовуємо Куки!

Картопляні ньокки

Читать на русском
Автор
Картопляні ньокки
  • 1 г

    Приготування

  • 7

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Порадуйте рідних незвичайною, але дуже апетитною стравою із найдоступніших продуктів — картопляними ньокками.

Ці м’які та ніжні галушки з картоплі готуються всього з кількох простих інгредієнтів: картоплі, борошна та яйця. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як приготувати ньоккі з картоплі в домашніх умовах, щоб вони вийшли смачними, еластичними та не розвалювалися під час варіння.

Багато хто цікавиться, як варити картопляні ньокки правильно, щоб вони не злипалися і не втрачали форму. Насправді процес нескладний, але вимагає уваги до деталей. У цьому покроковому рецепті ви дізнаєтеся, як готувати картопляні ньоккі, як замішувати тісто, формувати вироби й, звичайно, як варити картопляні ньоккі, щоб вони були ідеально м’якими та тримали форму.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Нагрійте духовку до 200 °С. Проколіть картоплини за допомогою вилки (кожну — 6–10 разів залежно від розміру). Запікайте картоплини протягом 45–60 хвилин, доки вони не стануть м’якими (перевіряйте за допомогою вилки). Для кращого результату переверніть картоплини через півгодини на зворотний бік.

  2. Коли картоплини трохи охолонуть — очистіть їх від шкірки і потріть на великій тертці у велику миску. Додайте трохи збите яйце і ретельно перемішайте дерев’яною ложкою.

  3. Змішуйте тісто, додаючи потроху борошно. Коли все борошно буде використано, викладіть тісто на поверхню, посипану мукою і продовжуйте вимішувати руками ще близько 5 хвилин. Потім сформуйте з тіста кулю та розділіть її на 6 частин.

  4. Візьміть 1 частину і розкотіть з неї ковбаску завтовшки 2 см, розріжте на шматочки довжиною 2,5 см. Тепер ньоккі готові, і їх уже можна варити. Але... Традиційно ньоккі роблять ребристими. Для цього кожен шматочок тіста притисніть до пальця за допомогою увігнутого боку вилки, а потім скачайте тісто назад на вилку за допомогою пальця. Щоб виходило швидко, доведеться трохи попрактикуватися. Якщо тісто прилипатиме до виделки, занурте її в борошно.

  5. Викладайте сформовані ньоккі на посипане борошном деко або іншу поверхню в один шар. Потім акуратно висипте ньоккі в киплячу підсолену воду. Після того, як всі ньокки спливуть на поверхню, — готуйте їх ще близько 1-2 хвилин.

  6. Виловлюйте ньоккі за допомогою шумівки, щоб не пошкодити їх.

  7. У сковорідці на великому вогні розтопіть вершкове масло. Обсмажуйте в ньому ньоккі близько 3 хвилин. Посипте тертим сиром та накрийте кришкою, щоб сир розплавився.

Як і з чим подавати ньокки з картоплі

Картопляні ньокки відмінно поєднуються з різними соусами. Класика — вершкове масло з тертим сиром, наприклад, пармезаном. Також ньоккі чудово поєднуються з томатним соусом, песто, вершковим грибним або сирним соусом. Можна подавати їх з обсмаженими овочами, беконом, куркою або навіть запікати у духовці під сирною скоринкою. Обов’язково посипте свіжою зеленню і додайте трохи свіжомеленого перцю для аромату.