-
20 хв
Приготування
-
10
порцій
-
Люля-кебаб традиційна кавказька страва, що нагадує шашлик, який готується з фаршу, на шампурі. Саме те, якщо ви хочете урізноманітнити ваш пікнік.
Найголовніший секрет ідеального люля-кебаба – це правильне вимішування фаршу. На відміну від звичайних котлет, фарш для кебаба треба не просто змішати, а дуже довго і ретельно вимішувати, а потім відбивати об робочу поверхню. Цей процес повинен зайняти не менше 15-20 хвилин. Саме відбивання робить фарш щільним, завдяки чому він міцно тримається на шампурі й не розвалюється при термообробці.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 ч. л.
-
до смаку
-
0.5 кг
-
0.5 кг
-
1 шт
-
2 шт
-
1 ст. л.
-
1 ч. л.
-
4 ст. л.
-
до смаку
-
4 ст. л.
-
150 мл
Етапи приготування
-
Приготуйте фарш. Вам знадобляться яйця, цибуля та зелень петрушки. Цибулю та яйця покладіть у міксер. Збийте до пишної однорідної маси кілька хвилин.
-
Потім вилийте цибулево-яєчну масу у фарш. Туди ж додайте петрушку, сіль та перець до свого смаку. Додайте білі панірувальні сухарі. Замішайте фарш і залиште на 10 хвилин, щоб сухарі "подружилися" з усіма іншими складовими.
-
Потім на робочу поверхню насипте борошно та сухі орегано й базилік. Ретельно перемішайте, скатайте ковбаску, насадіть на березовий шампурик. З усього фаршу повинно вийти 10 люля-кебабів.
-
Тепер дайте їм трохи настоятися, щоб борошно ввібралося й утворило оболонку для котлетки.
-
У попередньо розігрітий гриль налийте біле вино. Покладіть люля-кебаби на решітку та поставте в аерогриль.
-
Готуйте на середній решітці, на високій швидкості при температурі 235 градусів, близько 20 хвилин.
Як і з чим подавати
Люля-кебаб традиційно подають, знявши із шампурів, на великій страві, вистеленій лавашем або пітою, щоб хліб просочився м'ясним соком. Обов'язковим елементом подачі також є тонко нарізана та скроплена оцтом із перцем цибуля і велика кількість свіжої зелені. Як доповнення до люля-кебаб підійдуть гострі та пряні соуси, наприклад, класична аджика або томатний соус із часником та травами.
Смачного!