Люля-кебаб в аерогрилі

Читать на русском
Автор
3320
Люля-кебаб в аерогрилі
  • 20 хв

    Приготування

  • 10

    порцій

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Люля-кебаб традиційна кавказька страва, що нагадує шашлик, який готується з фаршу, на шампурі. Саме те, якщо ви хочете урізноманітнити ваш пікнік.

Найголовніший секрет ідеального люля-кебаба – це правильне вимішування фаршу. На відміну від звичайних котлет, фарш для кебаба треба не просто змішати, а дуже довго і ретельно вимішувати, а потім відбивати об робочу поверхню. Цей процес повинен зайняти не менше 15-20 хвилин. Саме відбивання робить фарш щільним, завдяки чому він міцно тримається на шампурі й не розвалюється при термообробці.

Етапи приготування

  1. Приготуйте фарш. Вам знадобляться яйця, цибуля та зелень петрушки. Цибулю та яйця покладіть у міксер. Збийте до пишної однорідної маси кілька хвилин.

  2. Потім вилийте цибулево-яєчну масу у фарш. Туди ж додайте петрушку, сіль та перець до свого смаку. Додайте білі панірувальні сухарі. Замішайте фарш і залиште на 10 хвилин, щоб сухарі "подружилися" з усіма іншими складовими.

  3. Потім на робочу поверхню насипте борошно та сухі орегано й базилік. Ретельно перемішайте, скатайте ковбаску, насадіть на березовий шампурик. З усього фаршу повинно вийти 10 люля-кебабів.

  4. Тепер дайте їм трохи настоятися, щоб борошно ввібралося й утворило оболонку для котлетки.

  5. У попередньо розігрітий гриль налийте біле вино. Покладіть люля-кебаби на решітку та поставте в аерогриль.

  6. Готуйте на середній решітці, на високій швидкості при температурі 235 градусів, близько 20 хвилин.

Як і з чим подавати

Люля-кебаб традиційно подають, знявши із шампурів, на великій страві, вистеленій лавашем або пітою, щоб хліб просочився м'ясним соком. Обов'язковим елементом подачі також є тонко нарізана та скроплена оцтом із перцем цибуля і велика кількість свіжої зелені. Як доповнення до люля-кебаб підійдуть гострі та пряні соуси, наприклад, класична аджика або томатний соус із часником та травами.

Смачного!