-
35 хв
Приготування
-
4
порції
-
Попри усталену думку, суфле може бути не лише солодким. Ось це вітамінне суфле з броколі порадує своєю легкістю, ніжним вершковим смаком та яскравим весняним кольором!
Броколі – це справжній суперфуд, а у складі цього суфле її користь розкриється по-новому. Вона є джерелом вітамінів C і K, також містить багато клітковини, а ніжний смак та яскравий колір цього овочу роблять його ідеальним компонентом для легких та корисних страв.
Не переварюйте броколі на першому етапі. 5 хвилин у киплячій воді достатньо, щоб вона стала м’якою, але зберегла яскравий колір і структуру (стан аль-денте). Після варіння обов’язково одразу остудіть її під холодною водою, щоб зупинити процес приготування та закріпити колір.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
500 г
-
4 шт.
-
200 г
-
150 мл
-
1 ст. л.
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Броколі розбираємо на суцвіття і варимо у киплячій підсоленій воді 5 хвилин. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти.
-
150 г сиру натираємо на тертці, додаємо вершки, розтоплене масло, збиті з сіллю жовтки та спеції за смаком. Перемішуємо.
-
Збиваємо охолоджені білки в стійку піну та обережно, за два підходи вводимо у сирну масу. Додаємо броколі та добре перемішуємо.
-
Форму змащуємо маслом і присипаємо манною крупою. Виливаємо нашу білково-сирну масу і зверху присипаємо сиром, що залишився.
-
Закриваємо фольгою і відправляємо у розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин. Потім знімаємо фольгу і залишаємо до зарум'янювання ще хвилин на 15-20.
Як і з чим подавати
Даємо страві трохи охолонути, виймаємо з форми, викладаємо на блюдо й одразу подаємо на стіл. Суфле найсмачніше поки ще тепле. За бажанням суфле з броколі можна полити легким сметанним або сирним соусом. Подавайте суфле з міксом свіжого салатного листя, заправленого оливковою олією та лимонним соком.
Смачного!