Суфле із броколі "Ізумруд"

Читать на русском
Автор
1034
Суфле із броколі "Ізумруд"
  • 35 хв

    Приготування

  • 4

    порції

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Попри усталену думку, суфле може бути не лише солодким. Ось це вітамінне суфле з броколі порадує своєю легкістю, ніжним вершковим смаком та яскравим весняним кольором!

Броколі – це справжній суперфуд, а у складі цього суфле її користь розкриється по-новому. Вона є джерелом вітамінів C і K, також містить багато клітковини, а ніжний смак та яскравий колір цього овочу роблять його ідеальним компонентом для легких та корисних страв.

Не переварюйте броколі на першому етапі. 5 хвилин у киплячій воді достатньо, щоб вона стала м’якою, але зберегла яскравий колір і структуру (стан аль-денте). Після варіння обов’язково одразу остудіть її під холодною водою, щоб зупинити процес приготування та закріпити колір.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Броколі розбираємо на суцвіття і варимо у киплячій підсоленій воді 5 хвилин. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти.

  2. 150 г сиру натираємо на тертці, додаємо вершки, розтоплене масло, збиті з сіллю жовтки та спеції за смаком. Перемішуємо.

  3. Збиваємо охолоджені білки в стійку піну та обережно, за два підходи вводимо у сирну масу. Додаємо броколі та добре перемішуємо.

  4. Форму змащуємо маслом і присипаємо манною крупою. Виливаємо нашу білково-сирну масу і зверху присипаємо сиром, що залишився.

  5. Закриваємо фольгою і відправляємо у розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин. Потім знімаємо фольгу і залишаємо до зарум'янювання ще хвилин на 15-20.

Як і з чим подавати

Даємо страві трохи охолонути, виймаємо з форми, викладаємо на блюдо й одразу подаємо на стіл. Суфле найсмачніше поки ще тепле. За бажанням суфле з броколі можна полити легким сметанним або сирним соусом. Подавайте суфле з міксом свіжого салатного листя, заправленого оливковою олією та лимонним соком.

Смачного!