-
45 хв
Приготування
-
6
порцій
-
178 Ккал
/ 100 гр
Недаремно картоплю називають другим хлібом, адже з неї можна приготувати стільки смачних страв! Картоплю смажать, запікають, готують із неї пюре чи тушкують із м’ясом. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачної картоплі у вершковому соусі. Готується вона просто, а виходить дуже смачною.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
1 кг
-
200 мл
-
150 гр
-
2 шт
-
1 ст. л
-
за смаком
Етапи приготування
-
Картоплю почистити, відварити у підсоленій воді до готовності. Злити воду.
-
Сир натерти на дрібній тертці.
-
У мисці з'єднати тертий сир, вершки, пропущені через прес зубчики часнику, сіль та мелений перець.
-
Все ретельно перемішати та поставити соус на 15 хвилин у холодильник, щоб він загуснув.
-
Картоплю викласти в змащену олією форму для запікання. Зверху розподілити вершково-сирну масу.
-
Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько пів години.
Посипте картоплю у вершково-чесничному соусі рубаною зеленню і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Раніше ми публікували рецепт курячих відбивних із сирною скоринкою на сковороді.