-
12 г 15 хв
Приготування
-
6
порцій
-
80.6 Ккал
/ 100 гр
Святвечір — це час традицій, сімейних зустрічей та теплих спогадів. Однією з незмінних страв цього вечора є маринований оселедець.
На сайті Welovelithuania поділилися рецептом, в якому ідеально поєднуються ніжне рибне філе, пікантні спеції та збалансований маринад. Простота приготування робить його доступним навіть для новачків на кухні, а результат приємно здивує ваших гостей. Хай то буде класичний варіант з цибулею та морквою чи вишукана подача з цитрусовими нотками лимона, оселедець займе гідне місце на вашому святковому столі.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
4 шт
-
2 шт
-
1 шт
-
1 шт
-
2 шт
-
5 - 6 шт
-
1 ч. л
-
150 мл
-
300 мл
-
2 ст. л
-
1 ст. л
-
3 ст. л
-
300 мл
- Спробуйте додати кардамон, гвоздику або корінь імбиру, щоб надати оселедцю пряний смак.
- Нарізайте цибулю та моркву тонко, але не надто дрібно, щоб вони залишилися хрусткими.
- Викладайте шари риби та овочів рівномірно та переконайтеся, що маринад повністю покриває всі інгредієнти.
- Перед подачею прикрасьте шматочками лимона та зеленою цибулею.
- Обов’язково вимочувати оселедець у холодній воді щонайменше 30 хвилин, щоб зменшити солоність.
- Якщо маринад вийшов дуже кислий, додайте трохи більше цукру чи води, щоб збалансувати смак.
Етапи приготування
-
Філе оселедця наріжте шматочками потрібного розміру та замочіть їх на 30 хвилин у холодній воді, щоб зменшити солоність.
-
Цибулю наріжте тонкими кільцями, а моркву дрібною соломкою (можна використовувати овочечистку).
-
У каструлю налийте воду, оцет, цукор та сіль. Додайте лавровий лист, запашний перець та насіння гірчиці. Доведіть до кипіння і дайте трохи охолонути.
-
У банку або миску викладіть шматочки оселедця, цибулю, моркву та скибочки лимона. Кожен шар збризкайте невеликою кількістю масла і залийте маринадом, що остигнув, щоб він повністю покрив все.
-
Закрийте контейнер і поставте в холодильник щонайменше на 12 годин (краще на ніч), щоб риба просочилася прянощами.
Раніше ми ділилися рецептом закусочного торта з рибою.